MIŠLJENJE GRAĐANA

Kriza će potrajati najmanje tri godine

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 13.07.2009 12:12
  • Objavljeno 13.07.2009 u 12:05
burza, kriza

burza, kriza

Izvor: Shutter stock / Autor: -

Približno dvije trećine hrvatskih građana očekuje da će gospodarska kriza u Hrvatskoj potrajati tri ili više godina, pokazuje istraživanje agencije Gfk provedeno tijekom lipnja na uzorku od tisuću građana.

Da će kriza trajati godinu dana smatra 19 posto anketiranih građana, a pet posto misli da će okončati za manje od godine dana, dok 10 posto ne zna kad će Hrvatska izići iz krize. Samo dva posto građana smatra da u Hrvatskoj neće biti gospodarske krize.

Prema rezultatima istraživanja, što su građani bolje informirani o krizi to je njihova procjena o njezinom trajanju više pesimistična, to jest procjenjuju da će kriza trajati duže.

Regionalno, najveći udjel pesimista je u Lici, Kordunu i Banovini. Pesimizam u pogledu trajanja krize više je zastupljen kod muškaraca nego kod žena.

Građani su, općenito, bolje informirani o krizi u Hrvatskoj nego li u svijetu. Tako svaki drugi anketirani građanin navodi da je dobro informiran o krizi u Hrvatskoj u odnosu na 40 posto dobro informiranih o krizi u svijetu, kaže se u Gfk-ovom izvještaju o istraživanju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi