O BOGU I DOMOVINI

Kreće katolička televizija Laudato

09.12.2013 u 12:42

Bionic
Reading

Hrvatska medijska scena mogla bi već sljedeće godine dobiti prvu privatnu televiziju vjerske tematike. Direktorica Laudata d.o.o. i urednica katoličkog portala Laudato.hr Ksenija Abramović projekt 'Laudato TV – naša televizija' predstavila je na Odboru Hrvatske biskupske konferencije za sredstva društvenih komunikacija

No HBK se u ovom trenutku neće uključiti u financiranje projekta, izjavila je Abramović za Novi list. Televizija će se financirati od investitora, donatora, sponzorskih ugovora, marketinških prihoda, fondova, kluba prijatelja i reemitiranjem programa kod drugih Pay-TV operatora.

'Radi se o obiteljskoj televiziji koja će promicati kršćanske, ne samo katoličke vrijednosti te ljubav prema Bogu, čovjeku, Crkvi i domovini', kazala je Ksenija Abramović.

Suradnike za projekt televizije Abramović je pronašla među novinarima i stručnim suradnicima koje već okuplja portal Laudato.

'Ljudi žele biti informirani, a ne indoktrinirani, izmanipulirani. Česte su kritike na račun neprofesionalnog novinarskog rada na javnoj televiziji koju hrvatski građani plaćaju pristojbom, i to osobito u tretiranju crkvenih ili domovinskih tema, a zauzvrat dobivaju izrugivanje svojih uvjerenja i svjetonazora, i to kršenjem osnovnih etičkih pravila novinarstva. I na to struka ne reagira. Vrlo se jasno vidi u kojim slučajevima Hrvatsko novinarsko društvo ekspresno reagira', smatra Abramović.