prijedlog uprave i nadzornog odbora

Kraš predlaže dividendu od 10 kuna po dionici

15.04.2019 u 09:56

Bionic
Reading

Uprava i Nadzorni odbor Kraša predlažu glavnoj skupštini, koja će se održati 13. svibnja, da se iz lanjske dobiti dioničarima isplati dividenda u iznosu od 10 kuna po dionici, navodi se u pozivu za skupštinu objavljenom na Zagrebačkoj burzi

Također, predlaže se isplata članovima Uprave i radnicima s posebnim ovlaštenjima i odgovornostima temeljem rezultata poslovanja društva, sukladno zaključenim ugovorima o vođenju poslova i ugovora o radu te obvezama, ovlaštenjima i pravima direktora. Isplata će se, kako se navodi u pozivu, obaviti temeljem posebne odluke Uprave.

Glavna skupština bi trebala donijeti i odluku da se u zakonske rezerve rasporedi 2 milijuna kuna, a preostala dobit nakon isplate dividende i isplate članovima Uprave i radnicima s posebnim ovlaštenjima i odgovornostima, rasporedit će se u zadržanu dobit.

Kraš d.d. je u prošloj godini ostvario ukupne prihode od 886,6 milijuna kuna, što je za 0,6 posto manje nego u 2017. godini, dok su ukupni rashodi smanjeni za 2,8 posto, na 813,2 milijuna kuna. Neto dobit Kraša porasla je, pak, za 66,8 posto, na 40,2 milijuna kuna.