TEKSTILNA INDUSTRIJA

Kosor u Valpovu otvorila tvornicu 'Estare Culto'

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 08.12.2010 16:35
  • Objavljeno 08.12.2010 u 15:12
Jadranka Kosor Valpovo

Jadranka Kosor Valpovo

Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Premijerka Jadranka Kosor u Valpovu je danas otvorila novi proizvodni pogon zagrebačke tekstilne tvrtke 'Estare Culto - proizvodnja odjeće Valpovo. U opremanje novoga pogona tvrtka je uložila oko 30 milijuna kuna. Trenutačno je zaposleno nešto više od 50 djelatnika, a u Upravi očekuju da će u iduća tri mjeseca broj zaposlenih povećati na 120 radnika

Premijerka Kosor istaknula je kako je, u vrijeme krize, značajno ne samo očuvanje postojećih, nego još više otvorenje novih radnih mjesta, posebice u tako osjetljivoj gospodarskoj grani, kakva je tekstilna industrija.

Najavila je da će u državnom proračunu za iduću godinu za jačanje konkurentnosti hrvatskih poduzeća biti izdvojeno oko 100 milijuna kuna

Vlasnik i direktor 'Estare Culta' Nikola Mikić rekao je kako je riječ o izvozno orijentiranom poduzeću, koje, uz ostalo, izvozi na tržišta SAD-a, Njemačke, Irske, a iduće godine očekuje potpisivanje najvećeg ugovora s kanadskim partnerom, čija se vrijednost procjenjuje na pet milijuna američkih dolara.

Dodao je kako se otvorenjem novoga pogona u Valpovu proizvodni kapaciteti tvrtke povećavaju za oko 25 posto

Otvorenju pogona, uz ostale, nazočili su potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić, saborski zastupnici te čelnici grada Valpova.

Valpovo danas slavi dan grada te je tim povodom održana svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj se vijećnicima i uzvanicima obratila predsjednica vlade Jadranka Kosor. Istaknula je da su točni podatci Državnog zavoda za statistiku da je, nakon šest uzastopnih tromjesečja, u trećem tromjesečju ove godine, ostvaren rast BDP-a, od 0,2 posto, a što, istaknula je, uz rast izvoza od 16 posto, u prvih deset mjeseci, govori da se provodi Vladin program gospodarskog oporavka.

Najavila je da će Vlada podupirati kvalitetne lokalne projekte, bez obzira tko je na vlasti u pojedinoj općini, gradu ili Županiji, ali, dodala je 'da bi se dvoje rukovali, oboje moraju pružiti ruku'.

Valpovački gradonačelnik Leon Žulj rekao je kako su, uz potporu Vlade i resornih ministarstava, na području Valpova izgrađene četiri poslovne zone, dvije su još u pripremi, ocijenivši kako je potpora Vlade bila značajna i za restrukturiranje poljoprivrednog kombinata Valpovo dd.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i ministar Tomislav Ivić kazali su kako se ulaganjima u različite proizvodne projekte u Valpovu očekuje otvaranje 150 novih radnih mjesta te da je gradska uprava, za razliku od nekih drugih jedinica lokalne samouprave, razvila respektabilnu suradnju s Vladom i nadležnim ministarstvima.

Na sjednici su zaslužnim pojedincima i ustanovama uručena gradska javna priznanja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi