PODRŠKA POLJOPRIVREDNICIMA

Konzum otvorio Sajam domaćih proizvođača

11.11.2014 u 11:33

Bionic
Reading

Veliki Sajam domaćih proizvoda s prodajnom izložbom više od 50 izlagača otvoren je danas u prigodno opremljenom prostoru ispred Konzumove prodavaonice na zagrebačkom Črnomercu, izvijestili su iz Konzuma. U tom trgovačkom lancu kažu da su 'sa zadovoljstvom podržali Sajam u organizaciji inicijative Mali hrvatski proizvođač kako bi se i onim najmanjim tvrtkama i obiteljskim gospodarstvima pružila prigoda da se predstave velikom broju posjetitelja'

Organizator projekta Mali hrvatski proizvođač Marko Špiljar iz tvrtke Vorago prvi se obratio prisutnima te zahvalio Konzumu na velikoj podršci ovom projektu.

Direktor Marketinga Konzuma Josip Grgić prilikom otvaranja izjavio je da Konzum podupire domaću proizvodnju, od najvećih proizvođača pa do, u ovom slučaju, malih obiteljskih proizvođača tradicionalnih proizvoda.

Projekt je podržala i Hrvatska gospodarska komora u ime koje je uzvanike pozdravio Josip Zaher, potpredsjednik za turizam, trgovinu i financije. Izlagačima se obratio riječima podrške: 'I najveće svjetske  tvrtke u nekom su trenutku bile male. Sve male tvrtke imaju potencijal jednog dana postati velike. Iz tog razloga htio bih pozdraviti i inicijativu trgovačkog lanca što je ustupio svoj prostor i na taj način podržao male proizvođače i omogućio im da se prezentiraju ovako velikom broju posjetitelja.'

Izlagačima se obratila i pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić. 'Zagreb je kao gospodarsko središte idealno mjesto za ovakvu manifestaciju. Grad je za slična događanja otvorio i sve svoje trgove, a sve to kako bi podržao male proizvođače i približio ih njihovim krajnjim kupcima', rekla je Jozić te naglasila kako je u današnjim kriznim vremenima malim poduzetnicima posebno teško te im je podrška, poput ove koju im pruža Konzum, od velike važnosti.

U Konzumu kažu da često i rado u svojim prodavaonicama okupljaju male proizvođače najkvalitetnijih tradicionalnih proizvoda, a ovom prigodom će se prvi put na jednom mjestu pod istim nazivnikom naći ovoliki broj izlagača. Proizvođači tradicionalnih delicija poput meda, vina, sira, mesa i suhomesnatih proizvoda, slastica, eko kozmetike i rukotvorina došli su iz svih krajeva Hrvatske, od Slavonije, Međimurja, Zagorja, Like i Gorskog kotara do krajnjeg dalmatinskog juga. Konzum na ovaj način želi pozdraviti i podržati njihova nastojanja za očuvanje tradicije u proizvodnji hrane i drugih proizvoda.

Konzum je ove godine u društvu svojih kupaca odlučio proslaviti i tradicionalni hrvatski običaj krštenja mošta u vino, a ceremonija će se održati u utorak, kada će se moći kušati mlado vino brojnih izlagača. Sajam će za sve posjetitelje biti otvoren do nedjelje 16. studenog.