Zlatna košarica

Konzum i Studenac najbolji trgovci u 2022., proizvođač godine Cromaris

26.05.2023 u 11:42

Bionic
Reading

Zlatnu košaricu za najboljeg trgovca u 2022. godini osvojili su Konzum i Studenac, tvrtka Cromaris je proizvođač godine, a najbolji mali trgovac je zagrebačka Kredenca, izvijestili su u petak s portala Ja Trgovac

Zlatna košarica, godišnja nagrada za najbolja ostvarenja u maloprodaji i industriji robe široke potrošnje, dodijeljena je u organizaciji magazina i portala Ja Trgovac.

Dukat je dobitnik Zlatne košarice kao društveno odgovorna kompanija godine, Marker kao tehnološki dobavljač godine, a najbolji proizvod godine Balzamni ocat od smokve koji je osmislio Obrt Kali.

U priopćenju se prenosi izjava glavnog urednika magazina i portala Ja Trgovac Gorana Pavlovića da je 2022. donijela nove izazove prvenstveno u vidu rekordno visokih stopa inflacije i sve viših cijena proizvoda na policama trgovačkih lanaca.

"Udar je to na kupovnu moć građana, a ekonomski stručnjaci poručuju kako je jedini lijek tome rast plaća koji se uistinu i događao tijekom cijele 2022. te se nastavlja i u dosadašnjem tijeku 2023.", istaknuo je Pavlović.

Podsjetio je da se Zlatna košarica dodjeljuje istaknutim predstavnicima u djelatnostima maloprodaje i proizvodnje robe široke potrošnje prepoznavajući pritom i tehnološke subjekte koji doprinose razvoju oba spomenuta gospodarska sektora.

Sve kategorije nagrada, kako se navodi u priopćenju sa sinoćnje dodijele, odnosile su se na ostvarenja u poslovnoj 2022. pri čemu su osobito vrednovani doprinosi razvoju tržišta u pogledu kvalitete investicija, otvaranja novih prodajnih objekata i novih radnih mjesta, ulaganja u proizvodne pogone, provedene akvizicije te ukupan doprinos unapređenju sektora kroz stvaranje dodane vrijednosti za tržište i potrošače.

Pobjednike je odabrao stručni žiri sastavljen od članova iz agencija za istraživanje tržišta NIQ, GfK, Ipsos, Hendal, Focus i Valicon, konzultantske kuće Deloitte, Ekonomskog instituta Zagreb, Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, sektorskih institucija (HGK, HUP, HOK), Hrvatske udruge za zaštitu potrošača, Sindikata trgovine Hrvatske i magazina Ja Trgovac.