Vremenska prognoza

Konačno posustaje kiša, pogledajte možete li spremiti kišobrane

20.09.2017 u 07:21

Bionic
Reading

Prijepodne pretežno oblačno povremeno s kišom, uglavnom u Dalmaciji i grmljavinom, lokalno i uz izraženije pljuskove. U drugome dijelu dana smirivanje, većinom na Jadranu i djelomično razvedravanje, a kiša se još očekuje ponegdje u gorju, u središnjim i južnim predjelima te osobito na istoku

Vjetar slab i umjeren, na udare mjestimice i jak sjeverni i sjeverozapadni, na južnom i na dijelu srednjeg Jadrana prijepodne i zapadni, jvalja Državni hidrometeorološki zavod. Na sjevernom Jadranu umjerena i jaka, ponegdje i olujna bura, proširit će se u drugome dijelu dana prema jugu.

Najviša dnevna temperatura od 11 do 16, na Jadranu između 17 i 22 stupnjeva Celzijevih.
 

  • +39
Obilna kiša i visoki vodostaj rijeke Dobre poplavili su središte grada Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Biometeorološke prilike će u prijepodnevnim satima biti razmjerno nepovoljne. Moguće su tegobe kod osjetljivijih ljudi na vrijeme i kroničnih bolesnika ali će one biti slabijeg intenziteta nego prethodnog dana. Preporučamo prilagoditi odijevanje temperaturnim uvjetima. U drugom dijelu dana će doći do poboljšanja biometeoroloških prilika pa će i tegobe polako popuštati.

Postupno smirivanje vremena očekuje se od četvrtka kada još povremene kiše može biti prijepodne, ponajprije na istoku zemlje. Na Jadranu će sutra biti pretežno sunčano. U unutrašnjosti djelomice sunčano i uglavnom suho, a uglavnom još u noći i ujutro može pasti vrlo malo kiše.

Vremenska prognoza 21. rujna 2017. Izvor: DHMZ / Autor: DHMZ

Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni.

Jutarnja temperatura od 6 do 11, na Jadranu 12 do 17, a najviša dnevna od 14 do 19, na Jadranu do 22 stupnjeva Celzijeva.

U petak i subotu djelomice sunčano, ujutro uz mjestimičnu maglu. Od nedjelje promjenljivo uz mjestimičnu kišu, ali i sunčana razdoblja. Jutra razmjerno svježa, a dnevna temperatura u postupnom porastu.

  • +21
U nedjelju je ponovno moguća kiša, uglavnom na sjeveru Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

I na Jadranu će se vrijeme stabilizirati, pa će od četvrtka biti suho i barem djelomice sunčano, uz najviše sunčanog vremena u petak i subotu.

U nedjelju je ponovno moguća kiša, uglavnom na sjevernom dijelu. Puhat će većinom slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Također će biti postupno toplije..