velika potražnja

Kina pomogla Siemensovim tromjesečnim prihodima

07.05.2021 u 12:56

Bionic
Reading

Njemački inženjerski div Siemens izvijestio je u petak da je povećao prihode u drugom fiskalnom tromjesečju zahvaljujući potražnji iz Kine i rezultatima u poslovanju s automobilima, strojevima i softverom. U tromjesečnom razdoblju zaključno s ožujkom prihod je porastao šest posto, na 14,7 milijardi eura.

Vrijednost narudžbi uvećana je osam posto, na 15,9 milijardi eura. "Rast je ubrzao ponajprije zahvaljujući automobilskoj industriji, proizvodnji strojeva, našem softverskom poslovanju i - gledno iz geografske perspektive - Kini", istaknuo je financijski direktor Ralf P. Thomas.

Kompanija je tromjesečje zaključila s više nego trostruko većom neto dobiti nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, od 2,4 milijarde eura, ukazujući na prodaju poslovanja Flender.

"Sukladno tim rezultatima, Siemens ponovno podiže smjernice za fiskalnu 2021. godinu i sada očekuje rast prihoda za devet do 11 posto na usporedivoj osnovi", priopćili su iz kompanije.

Tako bi mu neto dobit u ovoj godini trebala iznosti između 5,7 i 6,2 milijarde eura, u odnosu na do sada očekivanih 5,0 do 5,5 milijardi.

"Jako sam zadovoljan što smo postigli izvrsne rezultate u svim dijelovima poslovanja i što profitabilno rastemo, unatoč kontinuiranoj neizvjesnosti", zaključio je izvršni direktor Roland Busch, koji je preuzeo uzde kompanije tijekom drugog fiskalnog tromjesečja.