nije bilo dogovora

Kaufland povukao Podravkine proizvode: 'Njihovi uvjeti nam nisu prihvatljivi'

18.08.2023 u 15:21

Bionic
Reading

Na Kauflandovim policama umjesto Podravkinih proizvoda sada se nalaze neke druge robne marke - juha je tako od vojvođanske Aleve, brašno marke Farine, a kupci kažu da nema ni Lino lade. Neki trgovci su i ranije govorili kako su Podravka i neki drugi proizvođači nabili cijene proizvoda bez opravdanja. Je li Kaufland prvi koji je odgovorio na to povlačenjem njihovih proizvoda iz svojih trgovina?

No, iz Kauflanda kažu kako imaju dugogodišnju suradnju s domaćim proizvođačima, pa tako i s Podravkom koju "nisu izbacili s polica". Dapače, tvrde kako trenutno svojim kupcima nude neke od najprodavanijih artikala kao što su Lino lada, ajvar, pasirana rajčica i slično, piše Večernji list.

'Neki drugi proizvodi trenutno nisu dostupni, no pregovori između Kauflanda i Podravke su u tijeku i vjerujemo da će se uskoro postići dogovor, a sve kako bi se kupcima omogućio najbolji omjer cijene i kvalitetne ponude ', objašnjavaju te ističu kako svojim kupcima uvijek nude velik izbor kvalitetnih proizvoda po povoljnim cijenama i to im je sada glavni prioritet, piše Večernji.

Iz Podravke pak kažu kako su još u travnju prekinuli isporuku proizvoda Kauflandu s obzirom na to da nisu uspjeli postići obostrano prihvatljiv dogovor o uvjetima suradnje.

'Kauflandov zahtjev za povoljnije uvjete, odnosno cijene, u odnosu na naše druge trgovačke partnere Podravki nije prihvatljiv a, osim toga, suprotan je i pravilima Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom', kažu iz Podravke. Dodaju kako je Podravka usprkos snažnom i kontinuiranom rastu troškova proizvodnje i sirovina minimalno povećavala cijene svojih proizvoda vodeći računa o potrošačima i negativnom utjecaju inflacije na standard građana.

'Najvećim dijelom rastuće troškove amortizirali smo unutrašnjim rezervama i svim mogućim racionalizacijama u poslovanju koje kontinuirano provodimo. Pritom, naravno, vodimo računa o održivosti poslovanja i nastavljamo s ulaganjima u širenje proizvodnih i logističkih kapaciteta kojima stvaramo temelje daljnjeg rasta posebice u izvozu. Naši su proizvodi potrošačima široko dostupni u trgovinama naših drugih trgovačkih partnera, a ostajemo naravno otvoreni i za nastavak suradnje s Kauflandom, ali uz obostrano prihvatljive uvjete ', zaključili su iz Podravke.