REPORTAŽA IZ GUBITNIČKOG STOŽERA

Kako su HDZ-ovci podnijeli poraz? Loše. Na usnama im je bilo samo jedno ime

05.01.2020 u 23:30

Bionic
Reading

Zazivali su se Bog, Sotona i Udba, a pojedini su se sjetili i čelnika HNS-a Ivana Vrdoljaka. Sve nabrojane razočarane pristaše Kolinde Grabar Kitarović povezivali su s Miroslavom Škorom. On je za njih glavni i jedini krivac za izborni poraz njihove uzdanice

A da ovo neće biti noć HDZ-a, osjećalo se od samog početka bdijenja u izbornom stožeru Grabar Kitarović. Istina, dvorana u City Plazi Zagreb puno brže se punila ljudima nego u prvom krugu predsjedničkih izbora, ali bez, za takav događaj, očekivane euforije.

Jedino što je bilo zanimljivo taj prvi sat do objave rezultata izlaznih anketa bio je bizarni performans izvjesnog Vinka Gegića Bobetka.

Ničim izazvan, on je iz petnih žila krenuo zazivati Boga, Hrvatsku i ime Kolinde Grabar Kitarović.

'Vjerujem sto posto u pobjedu Kolinde! Bog je uz nas, a Sotona je na drugoj strani. Mi imamo križ, a Sotonu ćemo gaziti. Sotona je ona druga strana koja je protiv nas', crvenog lica vikao je Gegić Bobetko.

Na njegovu žalost, Bog je, pokazalo se kasnije, imao druge planove za hrvatske predsjedničke izbore.

  • +36
Stožer Kolinde Grabar Kitarović Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Gegića Bobetka, nakon što su objavljeni rezultati izlaznih anketa, nije se moglo ni čuti ni vidjeti. Nervoza i konsternacija uvukle su se među ostale. Iako je HDZ-ova mladež činila dobar dio okupljenih, nije bilo ni pjesme ni plesa.

Stol oko kojeg se okupila grupica sredovječnijih HDZ-ovaca bacio se u teorije urote.

'Miroslava Škoru postavila je Udba! Njegov zadatak bio je da razbije desnicu', mrtav ozbiljan govorio je jedan od 'urotnika'. Drugi mu je kontrirao možda i originalnijom pričom.

'Iza Škore stoji Ivan Vrdoljak! Njega je Zoran Milanović postavio za ministra. Vrdoljak se obogatio i sad mu je tu uslugu vratio postavljanjem lutka Škore', objašnjavao je svojim prijateljima.

Ako se pjevaču i nesuđenom predsjedniku u završnoj izbornoj noći nije štucalo, neće nikada. Njegovo ime se kao zaraza širilo dvoranom kada je postalo izvjesno da Grabar Kitarović više neće stolovati na Pantovčaku.

'Kolinda će za mene uvijek biti predsjednica. Previše je krvi palo za ovu domovinu da je vodi petokraka! Škoro je odigrao svoju igru. To njemu neka ide na savjest. Dragi Bog će mu suditi', rekla nam je s fanatičnim pogledom u očima Đurđica Meašić, HDZ-ovka iz Zagreba.

Izvjesno je kako su pred najzagriženijim sljedbenicima lika i djela Grabar Kitarović pet dugih godina tuge i patnje...