NA NAGOVOR PREMIJERKE

Jurčić novi predsjednik NO-a Podravke

Bionic
Reading

Prihvatio sam ponudu premijerke Kosor da budem novi predsjednik Nadzornog odbora Podravke - izjavio je Ljubo Jurčić za tportal

Ljubo Jurčić nam je kazao da će za mjesec dana predočiti svoj koncept razvoja tvrtke, nakon što snimi situaciju u Podravci. Rekao nam je da ima dva cilja, da se poveća društvena korisnost, te vrijednost Podravke za njezine dioničare.

POLITIKA MORA VAN IZ PODRAVKE

'Ne bojim se odgovornosti, ja sam profesionalac koji je i prije radio slične poslove. Vratio sam Krško Hrvatskoj, a ovo je za mene novi izazov. Podravka je strateški važna prehrambena tvrtka, a jedini moj uvjet da prihvatim mjesto predsjednika NO-a bio je da se politika neće više uplitati u upravljanje kompanijom', rekao je Jurčić za tportal. 

Jurčić nije znao reći tko će još otići iz Nadzornog odbora osim Darka Marinca, na čije je mjesto došao, a ne zna ni tko će biti novi predsjednik uprave - 'bitno je da je riječ o profesionalcu koji zna svoj posao', mišljenja je on.

PRIHVAĆAM POSTOJEĆE STANJE

'Neću se baviti prošlim stanjem, već prihvaćam postojeće. Neću dobivati nikakvu naknadu već ovo shvaćam kao profesionalnu obvezu da pomognem Podravki', otkrio je Jurčić.

Zbog afere SMS, kako je i očekivano, smijenjen je Darko Marinac, a za očekivati je da nakon najave novog predsjednika Nadzornog odbora slijedi i rekonstrukcija uprave.

Iako je Ljubo Jurčić član SDP-a, glasi kao neslužbeni savjetnik premijerke Jadranke Kosor, a čak je bilo govora da bi mogao ući u rekonstruiranu Kosoričinu vladu.

NOVI POČETAK ZA PODRAVKU

Formalno će se Jurčića za šefa NO-a imenovati na skorašnjoj sjednici tog tijela, i to kao predstavnika Hrvatskoga fonda za privatizaciju

Konzultanta Željka Perića iznenadila je vijest da je Ljubo Jurčić prihvatio poziv premijerke za preuzimanje nadzornog odbora. 'Volio bio da je to novi početak za Podravku, da se profesionalizira nadzorni odbor i odnosi između njih i uprave, te da se postave pametni ciljevi i politika konačno makne iz Podravke,' izjavio je Perić za tportal.