bivši šef konzuma

Jedan od ključnih savjetnika Ante Ramljaka dao ostavku na sve funkcije u Agrokoru

04.04.2018 u 13:50

Bionic
Reading

Teo Vujčić, jedan od savjetnika Ante Ramljaka pri resktrukturiranju Agrokora danas je podnio ostavke na funkcije člana Nadzornog odbora Zvijezde i Leda

Ta je informacija objavljena na stranicama Zagrebačke burze, a valja podsjetiti da je Vujčić po donošenju lex Agrokora kratko bio predsjednik Uprave Konzuma kada je na njegovo mjesto došao Slavko Ledić. 'Vujčić je dao ostavke na funkcije u nadzornim odborima i s Agrokorom sporazumno prekida suradnju. Odlazi iz osobnih razloga', doznajemo od Agrokora.

Vujčićeva ostavka pala je samo dan nakon što su se sastali dobavljači Agrokora koji su zapeli u pregovorima s ostalim vjerovnicima Agrokora - bankama i vlasnicima obveznica.

Vujčića je u Konzum doveo Ivica Todorić koji ga je dan nakon dolaska Antonia Alvareza III povukao iz srbijanskog Dijamanta. Nakon što je Ante Ramljak preuzeo Agrokor, Vujčića je na čelu Konzuma smjenio Slavko Ledić, dok je on postao Ramljakov savjetnik za maloprodaju.

Prije Agrokora Vujčić je radio u Dukatu i Imleku, a kratko je bio i konzulant AT Kearneya. Na Harvard Business Schoolu specijalizirao je menadžment i doktorirao na poljoprivrednoj ekonomiji.

Dobavljači su se sastali jučer, nakon čega su potegnuli na sastanak s ministricom gospodarstva Martinom Dalić. Danas popodne dobavljači se trebaju sastati s Fabrisom Peruškom, izvanrednim povjerenikom za Agrokor.

''Razilazimo se i oko strukture kompanije. Rusi žele da novi Agrokor bude društvo ograničene odgovornosti da bi mogli mijenjati direktore kako žele. Tako velika kompanija da bude d.o.o.?! Mi želimo dioničko društvo, s upravom, nadzornim odborom i skupštinom. To je transparentna korporativna struktura', rekao je ranije danas tportalu izvor blizak dobavljačima?

  • +19
Konferencija za medije izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka i njegovih savjetnika na kojoj su predstavljeni planovi odrzivosti kompanija u sustavu Agrokora. Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas