PET ZVJEZDICA

Jadranka u rujnu otvara 20 milijuna eura vrijedan hotel Alhambra

21.08.2015 u 08:57

Bionic
Reading

Malološinjska grupacija Lošinj Hotels&Villas iz kompanije Jadranka početkom rujna otvorit će rekonstruirani hotel Alhambra s vilom Augustom, u čiju je obnovu i repozicioniranje s 2 na 5 zvjezdica uložila 20 milijuna eura te time zaokružila dvogodišnji investicijski ciklus u zoni Čikat

Investicijom u Alhambru taj je hotel dobio predznak boutique hotela te je zajedno s vilom Augustom postao i član prestižne grupacije "Small Luxury Hotels of The World", a gostima nudi smještaj u 36 delux soba i 15 suiteva.

Početkom srpnja, u zoni Čikat otvorili su još jedan rekonstruirani objekt, staru austrougarsku vilu Hortensia, u čiju su obnovu na razinu pet zvjezdica uložili 5 milijuna eura. Ta se vila nalazi u neposrednoj blizini lanjskog srpnja otvorenog prvog lošinjskog hotela s pet zvjezdica Bellevueom, u koji su uložili 50 milijuna eura.

U sklopu aktualnog investicijskog ciklusa u Čikatu, kompanija je ulagala i u vanjske bazene te nadogradnju još jednog kata na hotelu Vitality Punta u Velom Lošinju. Čikat tako sada postaje najluksuznija zona i okosnica cjelogodišnjeg turizma otoka, navode iz malološinjske kompanije.

Sve te hotelske objekte osim visokih kategorija karakteriziraju i visoko kvalitetna usluga te brojni sadržaji, među kojima se ističu odabrana i pažljivo osmišljena gastronomija te spa i wellness ponuda za koju su, kao i ukupnu ponudu, primili u vrlo kratkom vremenu brojna svjetska prestižna priznanja i nagrade i po izboru posjetitelja i strukovnih udruženja.

"Uz provedbu aktualnog investicijskog ciklusa, aktivno pripremamo provedbu novih projekata koji će omogućiti daljnju preobrazbu Lošinja u vodeću 'vitality' destinaciju, a riječ je o projektima izgradnje golf resorta na Mataldi na otoku Cresu, nove marine te rekonstrukcije aerodroma u Malom Lošinju", najavljuju iz te tvrtke.

Opravdanost i dobar smjer investicija pokazala je već lanjska sezona, a ova bi mogla biti i još bolja.

"Zadovoljni smo ovom turističkom sezonom, a pogotovo brojem noćenja u hotelu Bellevue kojemu je ovo prva sezona budući je otvoren sredinom prošlog srpnja i koji se u vrlo kratkom roku pozicionirao na svjetskoj turističkoj karti. Također smo izuzetno zadovoljni popunjenošću i hotela Aurore i Vespere u Sunčanoj uvali, pogotovo rezultatima u hotelu Vitality Punta, i po trenutnim pokazateljima ova sezona će biti bolja nego prethodna", kažu iz Jadranke.

Dobre najave imaju i za rujan te posezonu, kada im tradicionalno dolaze grupe austrijskih i njemačkih gostiju te se održavaju kongresi i seminari.