U TURIZAM S TUI-JEM

Ivan Todorić na sajmu u Berlinu kupio agenciju

08.03.2012 u 14:28

Bionic
Reading

Na turističkom sajmu ITB u Berlinu, jučer su Ivan Todorić, predsjednik nadzornog odbora koncerna Agrokor, i Goran Hrnić, predsjednik uprave Gulliver travela, potpisali ugovor o kupoprodaji manjinskog udjela u tvrtki Gulliver travel d.o.o. iz Dubrovnika, izvijestili su iz Agrokor

Iz Todorićeva koncerna izvijestili su da je Gulliver Travel jedna od vodećih destination management kompanija (DMC) u regiji i u većinskom je vlasništvu svjetski uspješne putničke kompanije – TUI Travel PLC.

Dubrovačka agencija koja ima 77 zaposlenih imala je 2010. prihod od 11 milijuna eura i gubitak od 350.000 eura.

'Za Agrokor, to je prvi korak u stvaranju strateške suradnje s renomiranim svjetskim touroperatorom TUI-em, a krajnji je cilj povratak putnika iz emitivnih destinacija Europske unije na tragu brojki iz predratnih razdoblja kada je TUI na Jadran dovodio preko 200.000 putnika', kažu u Agrokoru.

Jačanje konkurentnosti hrvatskog turizma direktno doprinosi stabilizaciji opće gospodarske situacije, a snažni i značajni partneri poput TUI-a imaju važnu ulogu u razvoju stabilne platforme organiziranog turizma, koja je ključna za kvalitetan i uspješan razvoj Hrvatske kao destinacije. Unapređenje Hrvatske kao turističke destinacije rezultirat će produljenjem sezone, što će imati direktni učinak na zapošljavanje te rast i razvoj gospodarstva.

Podsjetimo, Agrokor je već suvlasnik turističke agencije Adriatica.net, odnosno njen najveći pojedinačni dioničar.