PARTNER U PARTNER BANCI

Ivan Čermak ušao u bankarstvo

Bionic
Reading

Zagrebačka tvrtka Metroholding Bože Čule više nije jedini dioničar zagrebačke Partner banke. Ovih dana u vlasničku je strukturu te banke s nešto manje od 1,3 milijarde kuna aktive te 0,32 posto tržišnog udjela ušao i Crodux Plin Ivana Čermaka, i to s 9,99 posto dionica.

Umirovljeni general time je svoj ulagački portfelj prošrio i na bankarski biznis, a iz podataka Središnjeg klirinško-depozitarnog društva jasno proizlazi da mu je 10-postotni udjel prepustio Metroholdingov vlasnik Božo Čulo.

Čermakov ulazak u banku u ovoj fazi nije, dakle, donio svježi novac samoj banci, no prema saznanjima Poslovnog dnevnika, njegovo je stjecanje deset posto dionica samo prvi ulagački korak nakon kojega se očekuje i sudjelovanje u planiranom kapitalnom snaženju banke.

Ivan Ćurković, predsjednik Uprave Partner banke i čovjek najvećeg povjerenja Bože Čule, s tim u vezi kaže tek kako nije tajna da u banci rade na strateškom planu razvoja za narednih pet godina te da on, naravno, uključuje i plan povećanja kapitala. Čermakov ulazak u vlasničku strukturu očito je jedna od uporišnih točaka širega plana, s tim da se u njemu računa na više potencijalnih partnera.