apel župana i gradonačelnika

Istrani pisali Plenkoviću: Angažirajte se i osigurajte nastavak proizvodnje u Tvornici duhana Rovinj

27.06.2020 u 17:28

Bionic
Reading

Istarski župan zajedno sa svim gradonačelnicima uputili su apel premijeru Andreju Plenkoviću da osigura uvjete za nastavak proizvodnje u Tvornici duhana Rovinj. Na noge su se podigli nakon što je iz kruga tvornice prije 10-ak dana procurila informacija kako bi jedan od najvećih stranih investitora u Hrvatskoj, poznati British American Tobacco (BAT), koji je prije pet godina, za cijenu od 505 milijuna eura, kupio Tvornicu duhana Rovinj (TDR) mogao bi otići iz Kanfanara

'Proizvodnja u tvornici u Kanfanaru u vlasništvu Tvornice duhana Rovinj primjer je uspješne tvornice koja u bitno doprinosi hrvatskom gospodarstvu', započeli su apel istarski župan te gradonačelnici svih istarskih gradova upućen predsjedniku hrvatske Vlade Andreju Plenkoviću, piše Glas istre.

Ističu kako je riječ o tvornici koja izvozi više od 60 posto svoje proizvodnje na 28 stranih tržišta, a direktno zapošljava 700 stalnih radnika i više od 3000 sezonskih, a državni proračun od njihovog poslovanja godišnje uprihodi oko 2,5 milijarde kuna godišnje.

Ukazuju na važnost radnih mjesta u proizvodnji i industriji u ovom trenutku što smatraju neprocjenjivim te bi država na njih trebala gledati kao 'stratešku vrijednost koju treba svim sredstvima štititi i poticati'.

  • +19
Obilazak tvornice u Kanfanaru Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Stoga apeliraju na Vladu i premijera Andreja Plenkovića 'da se angažira i osigura uvjete za nastavak proizvodnje u Tvornici duhana Rovinj i njezine tržišne konkurentnosti, a samim time i za očuvanje oko 4000 radnih mjesta!'.

U apelu poručuju kako je to u ovom trenutku 'od presudne važnosti ne samo za TDR nego i za sve slične kompanije koje imaju istu snagu i razvojnu perspektivu'.