radić izašao

Iskusna menadžerica nekoliko slavonskih tvrtki zamijenit će dosadašnjeg šefa NO-a Pevexa

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 07.09.2020 13:10
  • Objavljeno 07.09.2020 u 13:09
Kristina Prokš

Kristina Prokš

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: PEVEX

Na danas održanoj Glavnoj skupštini dioničari PEVEXA izabrali su jednoglasno Kristinu Prokš za nedostajućeg člana Nadzornog odbora.

Podsjetimo, ranije ove godine je politički tajnik Domovinskog pokreta Mario Radić podnio ostavku na poziciju predsjednika Nadzornog odbora kako bi otklonio bilo kakvu, a posebno financijsku povezanost PEVEXA s Domovinskim pokretom Miroslava Škore.

Kristina Prokš u poslovnim je krugovima poznatija po djevojačkom prezimenu, kao Kristina Martinović, koje je u Sudskom registru promijenila u studenome prošle godine, javio je ranije tjednik Lider. Ona je još 2016. zamijenila Juricu Lovrinčevića na čelu uprava FILIRA, DICENTRE i BOBI SNACKSA. Suvlasnici svih triju tvrtki su Radić i Lovrinčević. Oni zajedno s Pavlom Vujnovcem vlasnički kontroliraju PEVEX. Najveći udjel drži Vujnovac (36,62 posto), a Radić i Lovrinčević preko svojih računa i DICENTRE zajedno imaju 36,5 posto.

Na prijedlog manjinskih dioničara za dopunom dnevnog reda Glavna skupština PEVEXA donijela je dvije odluke. Prvom odlukom Glavna skupština je dosadašnjeg člana Nadzornog odbora Damira Spudića i prije isteka njegovog trenutnog mandata također jednoglasno izbrala na novi mandat u trajanju od četiri godine dok je drugom odlukom dioničarima određena isplata dividende u iznosu od 125,4 milijuna kuna, odnosno 9.500 kuna po dionici, što je od prošlogodišnjeg iznosa više od 25 posto. Odluka o dividendi donesena je s 88,89 posto glasova.

Ukupno ostvarena neto dobit PEVEXA u 2019. godini je iznosila 160,7 milijuna kuna. Dividende će biti isplaćene svima koji su na dan 7. rujna 2020. evidentirani kao dioničari PEVEXA u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, a dan isplate dividende je 15. rujna 2020.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!