IZLAZNA STRATEGIJA

Inspire Invesments angažirao Hrvoja Habuša i Dinka Novoselca i najavio gašenje Nexus FGS-a

22.03.2018 u 15:39

Bionic
Reading

Inspire Investments fond u četvrtak je objavio da je nakon preuzimanja Nexus FGS-a za upravitelje angažirao Hrvoja Habuša i Dinka Novoselca, te najavio "kvalitetnu i brzu primjenu poslovnih procesa s ciljem ostvarenja učinkovitog, transparentnog i društveno odgovornog zatvaranja fonda u roku od tri do najviše četiri godine"

Rješenjem Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) od 11. siječnja ove godine društvu Nexus Private Equity Partneri oduzeto je odobrenje za rad odnosno za upravljanje fondovima Nexus FGS i Nexus FGS II, a poslove upravljanja nad ta dva fonda preuzele su banke depozitari - Splitska banka i Privredna banka Zagreb. Splitska banka, kao depozitar fonda Nexus FGS, provela je i okončala postupak izbora novog društva za upravljanje, a Hanfa je 15. ožujka dala suglasnost da poslove upravljanja tog fonda preuzme Inspire Investments d.o.o. za upravljanje alternativnim investicijskim fondovima.

"Povodom preuzimanja upravljanja, stručnjaci iz Inspire Investmenta najavili su kvalitetnu i brzu primjenu poslovnih procesa s ciljem ostvarenja učinkovitog, transparentnog i društveno odgovornog zatvaranja fonda u roku od tri do najviše četiri godine", ističu iz Inspire Investments u današnjem priopćenju.

Prenose i izjavu predsjednika Uprave Matka Bolanče kako je "strategija Inspire Investmentsa širenje poslova upravljanja alternativnim investicijskim fondovima sa privatnom ponudom s posebnim fokusom na fondove rizičnog kapitala i fondove poduzetničkog kapitala".

"Preuzimanjem upravljanja jednim od najvećih fondova gospodarske suradnje napravili smo iznimno važan korak u realizaciji tog cilja", kaže Bolanča.

Kako se navodi u priopćenju, u skladu s novonastalim promjenama, timu Inspire Investmentsa pridružili su se Hrvoje Habuš i Dinko Novoselec koji su imenovani na pozicije upravitelja fondom, dok upravu i dalje čine predsjednik uprave Matko Bolanča te članovi uprave Krešimir Kukec i Marko Bešlić.

  • +14
Hanfa je oduzela dozvolu Nexus Private Equity Partneri zbog prikrivenog financiranja Agrokora Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Hrvoje Habuš financijski je stručnjak s MBA diplomom sveučilišta Columbia Business School i s više od 15 godina iskustva na području rizičnog kapitala, tržišta kapitala i korporativnih financija. Dinko Novoselec jedan je od najiskusnijih hrvatskih fond menadžera s preko 20 godina iskustva od kojih 15 godina u vođenju najvećeg hrvatskog mirovinskog fonda, navodi se u priopćenju.

Novoselec je, naime, bivši čelnik AZ obveznog mirovinskog fonda

Novoselec u priopćenju najavljuje i kako će Inspire Investments predložiti promjenu imena fonda u "Inspirio FGS", s kojim će u budućnosti djelovati na tržištu.