ČAČIĆ O INVESTITORIMA

Ina, Rusi i Antunović žele OMV-ove pumpe

27.06.2012 u 14:52

Bionic
Reading

Uoči Vladine sjednice novinari su pitali potpredsjednika Vlade Radimira Čačića o interesu Ine za kupnju OMV-ovih benzinskih pumpi u Hrvatskoj, koje se prodaju od prosinca prošle godine. Ima najmanje tri zainteresirane tvrtke, rekao je Čačić, ne samo Ina, već i Lukoil, Zarubežnjeft i Antunović

'Imam informaciju da su najmanje tri tvrtke zainteresirane za kupovinu OMV-ovih pumpi u Hrvatskoj i vjerojatno svaka od njih ocjenjuje da bi to bila dobra investicija. Ne vidim nijedan razlog zašto Ina to ne bi učinila, kao ni Lukoil, Zarubežnjeft ili Antunović, za koje znam da su pokazali interes', kazao je Radimir Čačić.

Na pitanje kupuje li Ina ili MOL OMV-ove crpke Čačić je rekao da ne zna. Komentirao je i nagađanja da se Vlada kod Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja raspitivala o mogućim posljedicama ako Ina preuzme OMV:

'Sasvim je sigurno da ako se kupuju crpke u Hrvatskoj da se tada moraju poštivati parametri o zaštiti tržišnog natjecanja. Istina je da se tržište u posljednjih nekoliko godina razvilo, da se povećao broj crpki i time se smanjilo učešće Ine. Je li to dovedeno do razine da je Ina ispod granice i sa tih 60 pumpi ili ne, o tome će odlučivati nadležna institucija, sigurno ne ja i nema se tu Vlada što raspitivati. Ako ne smije, ne smije. Ako smije, smije. Pa ne vodimo mi menadžment Ine', poručio je Čačić.