bolji uvjeti

Ina donirala 120.000 kuna klinici Jordanovac za klimatizaciju

06.09.2017 u 13:33

Bionic
Reading

Ina je donirala 120.000 kuna Klinici za plućne bolesti KBC-a Zagreb za nabavku novog kompleta klimatizera multisplit sustava. Riječ je o prvoj od sedam donacija koje će ova kompanija do kraja godine uručiti bolnicama širom Hrvatske

Donaciju je Anti Ćorušiću, ravnatelju Kliničkog bolničkog centra uručio Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine, a njome će se omogućiti zamjena dotrajalog sustava klimatizacije u Klinici za plućne bolesti Jordanovac.

'Suradnja s KBC Zagreb je na neki način postala tradicija i veseli me što je INA ovom prilikom doprinjela boljim uvjetima rada i liječenja na Klinici Jordanovac gdje se brinu o pacijentima iz cijele Hrvatske. Pomaganje u zajednici u kojoj djelujemo je u samoj srži Ininog poslovanja, a ovo je prva od sedam donacija bolnicama koje ćemo uručiti do kraja godine kako bismo pomogli onima kojima je to najpotrebnije', rekao je Áldott.

Ravnatelj zagrebačkog KBC-a Ante Ćorušić zahvalio se na korisnoj donaciji te ponovio kako im je pacijent u središtu pažnje.

'Primjerena klimatizacija prostora je od izuzetnog značaja za pacijente koji boluju od respiratornih bolesti pa će ova donacija doprinjeti boljem liječenju i bržem oporavku teških bolesnika. Upravo iz tih razloga su klimatizirani prostori intenzivnog i postintenizivnog liječenja te hitnog prijama bolesnika', rekao je akademik Miroslav Samaržija, specijalist internist, pulmolog, predstojnik Klinike za plućne bolesti KBC-a Zagreb.