designer outlet croatia

Ikea počela gradnju najvećeg hrvatskog outleta vrijednog 170 milijuna kuna

31.05.2017 u 14:28

Bionic
Reading

Započela je izgradnja najvećeg outlet kompleksa u Hrvatskoj, Desinger Outlet Croatia, pored robne kuće IKEA u Poslovnoj zoni Zagreb istok. Otvorenje se očekuje tijekom proljeća iduće godine, a radove izvodi Strabag. Posao je vrijedan više od 170 milijuna kuna

Strabag je posao dobio na međunarodnom natječaju, a ova je tvrtka već ranije vodila niz velikih projekata u Hrvatskoj uključujući i izgradnju robne kuće Ikea Zagreb.

'Izgradnja Designer Outlet Croatia predstavlja nastavak uspješne suradnje koju naša kompanija već ima s tvrtkom IKEA. Već smo imali priliku biti partneri na projektima u regiji, a činjenica da ćemo sudjelovati u izgradnji najvećeg outlet kompleksa u Hrvatskoj, koji će, ujedno, biti izgrađen prema svjetskim standardima održivog razvoja, dodatan nam je poticaj', istaknuo je Sven Müller, prokurist tvrtke STRABAG. 

Investicija u Designer Outlet Croatia, zajednički je pothvat tvrtke IKEA Centres i švicarskog Mutschler Outlet Holding AG, koje već imaju sličnu suradnju u realizaciji projekta Designer Outlet Algarve u Portugalu, čije se otvorenje očekuje ove jeseni.

Najvećim outlet kompleksom u Hrvatskoj upravljat će konzultantska tvrtka ROS Retail Outlet Shopping, poznati austrijski upravitelj dizajnerskih outleta koji upravlja i razvija poslovanje outlet centara diljem Europe, uključujući i Shopinn Brugnato Outlet Village u Italiji, Premier Outlet Budapest u Mađarskoj, Designer Outlet Soltau u Njemačkoj i druge.

'Ovaj projekt predstavlja nastavak investicija IKEA Grupe u Hrvatsku. Nakon 100 milijuna eura koliko je uloženo u projekt robne kuće IKEA Zagreb, sada ulažemo dodatnih 88 milijuna za dvije faze gradnje Designer Outlet Croatia te prateće sadržaje. Uvjereni smo kako će građanima u Hrvatskoj, ali i regiji, Designer Outlet Croatia pružiti drukčije iskustvo kupovine i omogućiti im mjesto za razonodu i opuštanje, prilagođeno svim članovima obitelji', istaknuo je Branko Mihajlov, direktor tvrtke Designer Outlet Croatia.

Designer Outlet Croatia imat će i dizajnerski arhitektonski potpis ATP inženjera arhitekture inspiriranog hrvatskim regijama. Gradit će se u dvije faze, a očekuje se kako će prva biti završena idućeg proljeća. Tada će se Designer Outlet Croatia protezati na više od 15.000 četvornih metara s 90 lokala, prosječne površine 170 četvornih metara, koje zakupci mogu spajati za potrebe većih dućana.