PONUDA POSLOVA

Idemo delat' u metropolu!

06.06.2013 u 11:02

Bionic
Reading

Ako ste si barem jednom postavili pitanje kako pronaći posao u Zagrebu, vjerojatno vaša potraga za poslom traje nešto dulje no što ste se nadali. Pa ipak, statistički gledano, u Zagrebu se objavljuje više poslova nego za bilo koji drugi grad u Hrvatskoj, čak i županiju. Konkretno, u 44 posto oglasa objavljenih na portalu MojPosao ove godine mjesto obavljanja posla bio je Zagreb

Ako je vaše zanimanje programer, prodavač, konobar, prodajni predstavnik ili frizer, to znači da imate jedno od pet najtraženijih zanimanja u Zagrebu. Hoće li vam to pomoći da brže dobijete posao, nije moguće sa sigurnošću tvrditi, no svakako imate veće šanse.

Kako je za navedena zanimanja veća i konkurencija, vaša prijava na oglas može biti tek jedna među njih stotinjak. Po čemu se razlikujete od ostalih? Biti originalan nije posebno teško, čak i ako vam nedostaje kreativnosti. Sve što vam treba su vrijeme i malo koncentracije da biste 'pomeli' konkurenciju i osigurali intervju.

Ako ste spremni izboriti se za svoje mjesto na zagrebačkom tržištu rada, izaberite natječaj za svoje zanimanje i pogledajte zadovoljavate li uvjete:

Slastičarnica Amélie traži pojačanje. Zapošljavaju kvalificiranog slastičara (m/ž) za rad u slastičarnici (proizvodnji kolača i ostalih slastica) s minimalno pet godina radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima.

ZOO Hobby, specijalizirana prodavaonica za kućne ljubimce, traži prodajne predstavnike (m/ž) koji će raditi u prodavaonici hrane i opreme za kućne ljubimce, aktivno prodavati, savjetovati i pomagati kupcima u odabiru proizvoda, brinuti se za čistoću i urednost prostora, razvrstavati i slagati robu.

Neoinfo, tvrtka specijalizirana za razvoj i prodaju poslovnog softvera, traži programera (m/ž). Idealan kandidat je programer/ka s diplomom FER-a, PMF-a ili srodnog tehničkog fakulteta i do pet godina iskustva rada u .NET i/ili Java tehnologijama.

Ortoinplant, tvrtka koja nudi kompletnu uslugu iz područja stomatologije, traži više djelatnika za rad u call centru (m/ž). Potrebno je jednogodišnje iskustvo i aktivno znanje dva jezika - njemačkog i talijanskog, u govoru i pismu.

Većina intervjua završava jednim pitanjem: 'Koliku plaću očekujete?' Iznos vaše plaće uglavnom je stvar vještog pregovaranja ili manjka prostora za pregovore zbog 'dobre pozicije' vašeg budućeg poslodavca koji može birati među velikim brojem kandidata.

Pa ipak, kako biste se u potpunosti pripremili za intervju, dobro je znati da je zagrebačka plaća za 14 posto veća od hrvatskog prosjeka i iznosi 6.176 kuna. Podatak iz servisa MojaPlaća dobra je smjernica i može vam olakšati pregovaranje. Ipak, imajte na umu da na prosječnu plaću u vašem zanimanju utječu i vrsta posla koji biste željeli raditi, vaša stručna sprema te radno iskustvo. To su također podaci koje možete saznati na servisu MojaPlaća.