LINIĆ ZABRINUT:

'I ove godine potrošit ćemo 10 milijardi više nego što zaradimo!'

Slavko Linić

Slavko Linić

Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo / CROPIX

Građani Hrvatske jednostavno moraju shvatiti da ne možemo trošiti više nego što su nam prihodi. Svake od 22 godine naše neovisnosti trošili smo više nego što smo prikupili porezom, istaknuo je ministar financija Slavko Linić u intervjuu za Večernji list

Čak i ove godine, uz velike mjere štednje, kaže Linić, potrošit ćemo 10 milijardi kuna više nego što zaradimo.

'Deset milijardi! Sljedeće još deset. To je opasno i tako više ne možemo. No neki nas prozivaju da štedimo premalo, a neki da bismo trebali trošiti. Naša poruka je svima ista. Vjerujemo u štednju, a rast nećemo tražiti kroz potrošnju, već kroz investicije', rekao je ministar financija za Večernji list.

Optužio je Hrvatsku udrugu poslodavaca (HUP) da njima odgovara dosadašnja financijska nedisciplina jer kritiziraju objavu liste poreznih dužnika.

'Kritike HUP-a su zastrašujuće. Činimo sve da privatnom sektoru olakšamo poslovanje. Poduzeli smo cijeli niz mjera, a odgovora privatnog sektora nema', istaknuo je Linić.

Nagazio je i mađarski MOL od kojih traži ulaganje u rafinerije, plinska i naftna polja, benzinske postaje. Ako to ne naprave, onda ih, kaže ministar, ne trebamo u Hrvatskoj

Kako po završetku mandata navršava 65 godina, Linić je najavio da će se tad povući iz aktivne politike

'Pa ja sam uvijek u operativi. Vrijeme je za mlađe, a u SDP-u ima kvalitetnih ljudi koji me mogu zamijeniti. I ovoga puta teško sam prihvatio poziciju', rekao je Linić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi