PODRŠKA TRŽIŠTU

Hypo snizio kamate za kupnju stanova

16.03.2009 u 14:05

Bionic
Reading

Pozivajući se na lakše prevladavanje gospodarske krize, iz Hypo banke kažu kako su kreirali posebne stambene kredite te da su za 15 posto snizili kamate za kupnju stanova iz projekata stanogradnje koje financiraju

Uz poček od šest mjeseci fiksna kamata za klijente iznosi 5,50 posto. S građevinskim tvrtkama, čiju stanogradnju Hypo banka financijski prati, u tijeku su dogovori o sniženju prodajne cijene stanova do 20 posto, priopćeno je iz banke. Akcijom će, kažu, biti obuhvaćeno više od 700 stanova diljem Hrvatske, a banka je za ovu posebnu ponudu stambenih kredita osigurala 507 milijuna kuna. Akcija počinje 1. travnja i traje do 30 rujna 2009.

U Hypo Alpe-Adria banci danas je, piše Business.hr, predstavljen provedeni projekt pripajanja Slavonske banke Hypo banci kao i novoimenovana Uprava banke.

Banku će voditi Uprava na čelu s Markusom Ferstlom, predsjednikom Uprave i članovima Ivanom Mihaljevićem, Krešimirom Starčevićem i Tadijom Vrdoljakom. Proces pripajanja Slavonske banke Hypo banci trajao je 17 mjeseci te je uspješno završen 1. ožujka, rečeno je danas na tiskovnoj konferenciji.

'Kapitalnim povezivanjem dviju banaka nastala je snažna banka koja ima cilj postati vodeća banka po kvaliteti usluga na hrvatskom tržištu. Ujedinjena banka ima dugoročni cilj postati treća banka u Hrvatskoj do 2012. godine', priopćeno je iz banke.

Iz Hypo Alpe-Adria banke također kažu kako će do kraja 2009. godine ta banka imati ukupno 70 poslovnica na području cijele Hrvatske. 'Jedna od strateških smjernica je i daljnje pozicioniranje u sektoru javnog financiranja. U prošloj je godini za financiranje javnog sektora osigurano 1,36 milijardi milijuna kuna dok je za ovu godinu osigurano 2,646 milijardi kuna', rečeno je na konferenciji.