LOBIRANJE ZA INTENZIVNIJI RAZVOJ

HUP osnovao Koordinaciju kontinentalnog turizma, za predsjednicu izabrana Ivana Kolar

21.04.2021 u 12:00

Bionic
Reading

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) osnovala je Koordinaciju kontinentalnog turizma u sklopu Udruge ugostiteljstva i turizma, koja će se zalagati za intenzivniji razvoj tog vida turizma i podizanja kvalitete te djelatnosti, priopćeno je u srijedu iz HUP-a

Koordinacija je, kako se navodi, osnovana radi lobiranja za intenzivniji razvoj kontinentalnog turizma te stvaranja snažnije suradnje s relevantnim institucijama i ostalim dionicima kao i unapređenja i podizanja kvalitete poslovanja te grane turizma.

Koordinaciju čine tvrtke Toplice Sv.Martin, Terme Tuhelj, Terme Jezerčica, Bernarda i Gastrocom.

Za predsjednicu je izabrana Ivana Kolar iz Termi Tuhelj, a dopredsjednici su Igor Nekić (Terme Sv. Martin) i Andreja Vučkovečki (Gastrocom).

"Kontinentalni turizam ima cjelogodišnji karakter i poslovne modele koji zahtijevaju intenzivnija ulaganja. Izrazito je važan generator radnih mjesta i značajne dodatne vrijednosti za razvoj lokalne sredine te održivog turizma na nacionalnom nivou. Pomalo zanemaren tretman u odnosu na morski turizam i lošija konkurentska pozicija u odnosu na zemlje u okruženju (veći PDV, skromnije mjere podrške poslovanju), a s druge strane značajan potencijal za razvoj, motivi su za formiranje koordinacije", izjavila je Ivana Kolar.