PORUKA HDZ-U I SDSS-U

HUP o Pupovčevim željama: Želimo stručnjake u javnim poduzećima

29.09.2016 u 15:13

Bionic
Reading

Predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Gordana Deranja podsjeća političke aktere kako je HUP prije izbora jasno tražio depolitizaciju i profesionalizaciju javnih tvrtki. To je njezin komentar na zahtjeve SDSS-a i Milorada Pupovca o zastupljenosti pripadnika nacionalnih manjina u upravama državnih firmi

'Ne bavimo se politikom. Kao udruga poslodavaca ne želimo ulaziti u pregovore HDZ-a i njegovih partnera. Ali ono što očekujemo od nove Vlade i što tražimo je profesionalno upravljanje javnim poduzećima. Sve drugo nema smisla', rekla je za tportal Deranja.

Podsjetila je kako je HUP prije izbora svim strankama postavio sedam pitanja, među kojima je bila i problematika upravljanja državnom imovinom i državnim tvrtkama.

Posjetimo, SDSS je u pregovorima s HDZ-om izrazio želju da ima svoje predstavnike u Hrvatskim šumama, Hrvatskim vodama, Hrvatskim cestama te u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi

'Radi se o područjima koja su od velike važnosti za pripadnike srpske manjine, a na ovaj način želimo osigurati to da na vrijeme dobivamo sve informacije. Naprosto želimo izvršnu vlast približiti terenu, odnosno životnim i konkretnim problemima ljudi', objasnio je neimenovani izvor iz SDSS-a za Novi list.

Pupovac je pak u četvrtak za N1 televiziju objasnio kako ne traži nacionalne kvote u državnim poduzećima.

'One bi opteretile pregovore i opteretile proces sudjelovanja manjina u državnim institucijama ili javnoj upravi. Riječ je o tome da se ljude prestane tretirati kao da ne žive tamo, da ih se uključi što se tiče budućnosti. Nije prirodno da na području nacionalnih parkova nema jednog naroda iako tamo živi', izjavio je Pupovac.