obrana i zaštita

Hrvatsku vojsku iduće četiri godine neophodnim resursom opskrbljivat će tekstilna tvrtka iz Omiša

08.04.2022 u 09:45

Bionic
Reading

Omiška tekstilna tvrtka Galeb naredne četiri godine opremat će hrvatske oružane snage donjim rubljem. Na natječaju Ministarstva obrane otvorenom potkraj prošle godine jedini je predao obvezujuću ponudu za taj posao, a MORH je objavio da je ona zadovoljila uvjete

S Galebom će se sklopiti okvirni sporazum procijenjene vrijednosti 33,5 milijuna kuna, dok će u ovoj godini isporuka biti realizirana u iznosu od 8 milijuna kuna, javlja Poslovni dnevnik.

Prema natječajnoj dokumentaciji, najveće su okvirne količine koje su MORH-u potrebne za ovu godinu u dijelu vojničkih majica kratkih rukava i kratkih gaća u maslinasto zelenoj boji, kojih je naručeno po 34.000 komada, dok su tražene osjetno manje količine rublja u modroj i boji pustinje, funkcionalnog donjeg veša, te vojničkih pidžama.

Galeb, inače, već dugi niz godina, još od 1996., snabdijeva svojim proizvodima MORH, a postiže sve više uspjeha i na međunarodnom tržištu specijalnih odjevnih proizvoda, zahvaljujući upravo dobroj suradnji s MORH-om.