veliko priznanje

Hrvatskom eVisitoru svjetska nagrada za turističke inovacije i tehnologiju

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 18.01.2018 10:43
  • Objavljeno 18.01.2018 u 10:24
Dodjela nagrada UNWTO-a

Dodjela nagrada UNWTO-a

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HTZ

Hrvatski sustav eVisitor za prijavu i odjavu turista osvojio je treću nagradu Svjetske turističke organizacije-UNWTO u kategoriji turističkih inovacija i tehnologije, a nagradu je na svečanosti u srijedu navečer u Madridu primio direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić, doznaje se iz Madrida

U Madridu se ovaj tjedan održava najvažniji međunarodni sajam turizma u Španjolskoj FITUR, na kojemu tradicionalno ponudu predstavlja i Hrvatska na čelu sa HTZ-om, a kako je sjedište UNWTO-a u tom gradu ta UN-ova specijalizirana agencija za turizam u sklopu tog sajma svake godine dodjeljuje i svoje godišnje nagrada 14. UNWTO Awards u više kategorija za što projekte prijavljuju iz cijelog svijeta.

'Nagrada UNWTO-a eVisitoru još je jedno veliko priznanje za hrvatski turizam i dokaz da je Hrvatska danas prepoznata i kao jedan od lidera u turističkoj industriji svijeta. Ovom prigodom zahvaljujem svim kolegicama i kolegama u Glavnom uredu HTZ-a, cijelom sustavu TZ-a te kolegicama i kolegama u Ministarstvu turizma, stručnjacima iz FER-a i svima koji su svojim radom doprinijeli i ugradili djelić svoga rada u ovu nagradu i učinili Hrvatsku još jednom prepoznatu na globalnom turističkom tržištu', poručio je Staničić iz Madrida.

Prvu nagradu u toj kategoriji osvojio je španjolski SegitTur, kao SIT ili 'smart tourism siystem', dok je na drugom mjestu australski standard BPDS (Building Planning and Design Standard).

  • +1

Dodjela nagrada UNWTO-a eVisotoru

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HTZ

Ukupno je UNWTO na sinoćnjoj svečanosti u Madridu, kojoj je prisustvovalo više od 500 uzvanika iz svijeta, dodijelio 14 nagrada u četiri kategorije, a sustav eVisitor bio je i jedini projekt iz Hrvatske nominiran za te nagrade ove godine, među ukupno gotovo 130 projekata iz 55 zemalja, od kojih su nominirali finaliste za nagrade.

  • +7
  • +4

Turisti uživaju u ljepotama skrivenih uvala na Paklenim otocima

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

'Nagradama želimo odati priznanje vizijama i idejama pojedinaca, organizacija i tvrtki u stvaranju proizvoda i projekata za bolju budućnost u turizmu, i svi takvi su, ne samo nagrađeni, za sve nas velika inspiracija', poručio je na dodjeli nagrada novi glavni tajnik UNWTO-a Zurab Pololikashvili, koji je na toj poziciji početkom ove godine naslijedio dugogodišnjeg tajnika Taleba Rifaija.

Sustav eVisitor HTZ-a nacionalni je turistički informacijski sustav, koji se primjenjuje se od 1. siječnja 2016., od kada se svi turisti moraju evidentirati u taj sustav, a koji služi za prijavu i odjavu turista po vrstama smještajnih objekata, destinacijama i drugim parametrima te sa svim podacima koje se unose u sustav služi i za analizu fizičkog turističkog prometa.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!