S MAMOM I TATOM NA POSLU

Hrvatski Telekom postao velika dječja igraonica

16.09.2016 u 16:09

  • +20

Dan s mamom i tatom na poslu

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Mladen Lončar

Bionic
Reading

Sjedište Hrvatskog Telekoma (HT), neboder Sky Office u Zagrebu, danas se na četiri sata pretvorilo u najveću igraonicu u zemlji. Više od stotinu klinaca i klinceza napunilo ga je vriskom i smijehom, sve zahvaljujući akciji 'Dan s mamom i tatom na poslu', koju je HT prvi put organizirao za svoje zaposlenike

Osim u Zagrebu, akcija je održana u ostalim HT-ovim regionalnim centrima – Splitu, Osijeku i Rijeci. Ukupno je u njoj sudjelovalo više od 900 djece.

Marija Felkel, članica Uprave HT-a i glavna direktorica za ljudske resurse, istaknula je kako je 'Dan s mamom i tatom na poslu' rezultat nastojanja kompanije da uskladi privatni i poslovni život svojih djelatnika.

'Ovim događanjem željeli smo odgovoriti na pitanje koje svako dijete ujutro postavlja mami i tati - što ti to radiš cijeli dan? - da si mogu predočiti gdje su to njihovi roditelji kada nisu s njima. Želja nam je da ovo postane tradicionalno događanje u HT-u. Mislim da su ovaj dan naši zaposlenici doživjeli vrlo emotivno i da će ih to motivirati da nam predlože i neke druge aktivnosti sličnog sadržaja', rekla je za tportal Felkel.

U zagrebačkom sjedištu HT-a 'Dan s mamom i tatom na poslu' trajao je od 11 do 15 sati. Svako dijete na radnom mjestu roditelja dočekao je mali poklon, a nakon toga mogli su sudjelovati u nekoj od brojnih radionica (Roboti, Mala škola stripa, Mali znanstvenici) ili se prepustiti uživanciji na zračnom toboganu smještenom u obližnjem parku.

Djecu je već na ulazu u Sky Office čekalo prvo veliko iznenađenje - Jacques Houdek. Mnogi od njih nisu propustili priliku da se slikaju s pjevačem poznatim po obradama brojnih dječjih pjesama.

Dvogodišnjem Petru ipak se najviše svidjelo šutati plišane lutke i lopte po hodniku odjela na kojem mu radi otac, IT-ovac Ivan Bosnić

'Kao roditelju baš mi je drago da mogu pokazati svom djetetu gdje radim. Sve mu se sviđa. Tko zna, možda se zaljubi u isti posao koji ja radim', poželio je Bosnić stariji.

Njegov kolega, Krešimir Jankač iz HT-ovog Odjela za korisnička iskustva, na posao je doveo četverogodišnjeg sina Mihaela. Malom se u očima vidjelo koliko je uzbuđen, ali i zbunjen tatinim radnim prostorom. Posebno ga je oduševio pogled s 19. kata.

'Dječji dan je odlična ideja. To je prilika da se svi još bolje upoznamo i zbližimo kao velika obitelj', istaknuo je Jankač.

Dvije sestre, sedmogodišnja Kala i šestogodišnja Lili, s nestrpljenjem su čekale kad će skakati na trampolinu i izrađivati robote. Njihova majka Alica Glavaš radi u Odjelu za upravljanje uslugama.

'U HT-u radim skoro 13 godina i ovo je prvi put da je nešto ovakvo organizirano za djecu. Super je akcija i nadam se da će ovo postati tradicionalno', naglasila je Glavaš.

Tehničar Damir Bilas u Sky Office je doveo 12-godišnjeg Šimuna. Otac i sin imali su okršaj u virtualnom kuglanju na Xboxu, a kao neutralni promatrači možemo posvjedočiti da je Bilas junior bio mnogo bolji.

'Radim u Čakovcu, a sina sam u Zagreb doveo samo zbog dječjeg dana. Prvi put je u sjedištu firme i sve mu je veliko i lijepo. Ipak je najsretniji što danas ne mora ići u školu jer je dobio ispričnicu', objasnio je Damir dok se Šimun veselo smješkao.