inicijativa WiFi4EU

Hrvatski Telekom implementirao besplatan WiFi internet u Obrovcu i općinama Konavle i Perušić

29.12.2021 u 10:59

Bionic
Reading

Hrvatski Telekom implementirao je besplatan WiFi Internet u Gradu Obrovcu i općinama Konavle i Perušić, čime je lokalnom stanovništvu, ali i posjetiteljima tih mjesta omogućen pristup internetu na javnim lokacijama

Grad Obrovac i općine Konavle i Perušić su u sklopu inicijative Europske komisije WiFi4EU dobili vaučere u iznosu od 15.000 eura, a zahvaljujući dugogodišnjoj uspješnoj suradnji s Hrvatskim Telekomom, za realizaciju ovog projekta odabrali su upravo HT kao pouzdanog tehnološkog partnera i najboljeg izvođača radova.

Grad Obrovac je WiFi signalom pokrio područje ulica Obala hrvatskog časnika Senada Župana i Ivane Brlić Mažuranić.

'Navedenim projektom postavljeno je i instalirano više unutarnjih i vanjskih pristupnih točaka za spajanje na besplatnu WiFi mrežu čime se znatno podigla razina besplatnog pristupa internetu na našem području. Realizacijom ovog projekta ostvarili smo namjeru da osiguramo besplatan pristup internetu za mještane grada Obrovca, a što koriste posebno oni mlađi. Također, uzeli smo u obzir i sve veći broj turista koji posjećuju naš kraj. Izuzetno smo zadovoljni što smo ovaj projekt proveli uz stručnu pomoć Hrvatskog Telekoma', izjavio je gradonačelnik Obrovca Ante Župan.

Na području Općine Perušić postavljeno je više unutarnjih i vanjskih pristupnih točaka koje omogućavaju besplatno spajanje na WiFi mrežu. WiFi-em su pokrivene sve javne površine u Općini uključujući područja Doma kulture, zgrade Općine, Hrvatski seljački dom, zgrade stare pošte te park u centru mjesta. Nastavno na već ranije instalirane pametne klupe, općina s realizacijom ovog projekta, u suradnji s Hrvatskim Telekomom, nastavlja raditi na daljnjoj digitalizaciji.

Općina Konavle je za pokrivanje WiFi mrežom odabrala centar Čilipa koji ima svoju kulturnu i turističku tradiciju.

'Na trgu se već desetljećima održava prezentacija konavoskog folklora koji privlači mnogobrojne stalne goste i turiste, a s WiFi mrežom cilj je bio osigurati u centru mjesta kvalitetan bežični pristup internetu. Ovime općina Konavle nastavlja s daljnjom digitalizacijom i primjenom principa „pametnih sela“ i „digitalnih nomada“, uz podršku partnera Hrvatskog Telekoma', izjavio je Pročelnik za EU fondove i ruralni razvoj Konavla Perica Pušić.

Kao najveći privatni investitor u digitalizaciju Hrvatske, HT kontinuirano ulaže u kvalitetu i razvoj infrastrukture mobilne i fiksne mreže. U prilog tome govore i brojne nagrade i priznanja za kvalitetu mreže Hrvatskog Telekoma, kao i uvrštavanje mobilne mreže HT-a među deset najbržih mreža na svijetu.

Odabir Hrvatskog Telekoma od strane općina i gradova u ovim projektima dokaz je kako je kompanija prepoznata kao pouzdan tehnološki partner koji može osigurati kvalitetan pristup internetu što omogućava povećanje gospodarske aktivnosti i kvalitete života građana. Kao predvodnik digitalizacije u Hrvatskoj, Hrvatski Telekom ostaje usmjeren na daljnja ulaganja te omogućavanje pristupa kvalitetnom internetu što većem broju građana, kako bi svi u Hrvatskoj bili povezani na vodećoj mreži.