POSLOVNI REZULTATI

HGSPOT povećao prihode 50 posto, dobit tri milijuna kuna

03.03.2016 u 11:30

Bionic
Reading

HGSPOT, domaći lanac trgovina informatičke opreme poslovnu 2015. godinu zaključio je s ukupnim prihodom od 95 milijuna kuna, što predstavlja rast od 50 posto u odnosu na 2014. godinu. Proteklu godinu HGSPOT zaključio je i s dobiti u iznosu od tri milijuna kuna, priopćeno je u četvrtak iz kompanije

Navedeni poslovni rezultati nastavak su pozitivnog trenda koji je započeo 2011. godine kada je HGSPOT preuzeo novi vlasnik Saša Lončar te je tvrtku počeo graditi od nule. U 2015. godini HGSPOT je zabilježio značajna ulaganja, a prije svega to se odnosi na otvaranje dviju novih poslovnica u Splitu i Zagrebu uz koje se ukupni broj maloprodajnih trgovina IT opremom popeo na šest. Uz dvije u Splitu i Zagrebu poslovnice se nalaze u Rijeci i Vinkovcima.

Uz pokrivanje šireg tržišta HGSPOT je protekle godine ostvario zacrtane ciljeve po pitanju širenja prodajnog asortimana te uvođenja noviteta na tržištu uz ulaganje u razvoj i proizvodnju vlastitih proizvoda, poput domaćeg brenda e-cigareta i tekućina koji se prodaje na dvije tisuće prodajnih mjesta u Hrvatskoj.

Uz brojne novitete ističe se i nastavak uspješne suradnje s tvrtkom Apple, koja je rezultirala postavljanjem jedinstvenog prodajnog prostora Apple proizvoda u maloprodajnom okruženju u Hrvatskoj.

„Prema trenutno dostupnim podacima procjene vrijednosti tržišta maloprodaje računalnom opremom u Hrvatskoj za 2015. godinu kreću se oko 5 milijardi kuna, što predstavlja blagi pad u odnosu na prethodnu godinu. HGSPOT svoj značajan rast, u odnosu na prosjek samog tržišta, bazira na strategiji poslovanja kojom investiramo umjereno te u skladu s našim trenutnih kapacitetima i mogućnostima, dok najveći naglasak stavljamo na nove proizvode koji su naš prioritet. Sve naše investicije pokrivamo iz vlastitih sredstava i trenutno nemamo nikakvih kreditnih zaduženja“, napominje Saša Lončar prilikom osvrta na značajni rasta prihoda.

HGSPOT danas zapošljava ukupno 50 ljudi, a u 2016. godini očekuje se dodatni rast broja zaposlenih zbog kontinuirane potrebe za stručnim osobama na područjima maloprodaje, veleprodaje te odjela razvoja e-cigareta i e-tekućina. U narednoj godini HGSPOT očekuje nastavak rasta prihoda te značajnije investiranje u postojeće projekte, uz širenje poslovanja na novim tržištima.