STEČAJ NA ČEKANJU

HGspot nastavlja pregovore s dobavljačima

08.06.2011 u 09:26

Bionic
Reading

Nakon što je tvrtka Microline podnijela Trgovačkom sudu u Zagrebu prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad HGSpotom, tijekom jučerašnjeg dana ponovno su otvoreni pregovori za pronalazak trajnog rješenja za nastavak rada HGSpota, navodi se u današnjem priopćenju iz te tvrtke koja se bavi prodajom elektroničke opreme

Nakon što u ponedjeljak tvrtka Microline, inače vjerovnik HGspota podnijela Trgovačkom sudu u Zagrebu prijedlog za otvaranje stečajnog postupka tvrtke HGspot, sve činjenice i dugotrajni pregovori Uprave za konačnim rješenjem financijske situacije HGspota davali su naznake da je stečaj tvrtke neminovan. Međutim nakon prvotnih vijesti o otvaranju stečajnog postupka u toku dana ponovno su otvoreni pregovori za pronalazak trajnog rješenja za nastavak rada HGspota.

'Iako sam još jučer potvrdio informaciju da je stečaj HGspota neizbježan, drago mi je da su se u tijeku jučerašnjeg dana ponovno pokrenuli pregovori sa vjerovnicima i dobavljačima te da ta informacija trenutačno nije relevantna. U ovom trenutku mogu potvrditi da su i vjerovnici i dobavljači spremni na pronalazak dugotrajnog rješenja na obostranu korist i zadovoljstvo', izjavio je Hrvoje Prpić, suosnivač i savjetnik Uprave HGspota.

Prpić ističe da već godinu i pol traju pregovori između Uprave HGspota i vjerovnika u kojima se nastoje riješiti financijsku situaciju tvrtke, na način da se potraživanja vjerovnika pretvore u vlasnički udjel.

Do završetka pregovora sve poslovnice HGspota bit će zatvorene, sukladno dogovoru sa dobavljačima prema kojem će se njima vratiti roba, koja će nakon završetka pregovora biti vraćena na police. Do pronalaska zajedničkog dogovora djelatnici HGspota će biti na na godišnjem odmoru.