sjednica vijeća

Hanfa odobrila Staniću ponudu za preuzimanje Maraske, Samoborki odobren prospekt

09.12.2021 u 16:59

Bionic
Reading

Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u četvrtak je odobrilo Stanić Beveragesu objavljivanje ponude za preuzimanje Maraske, a Samoborki je odobren jedinstveni prospekt u vezi s uvrštenjem obveznica na uređeno tržište, izvijestila je Hanfa.

Obveza objavljivanja ponude za preuzimanje nastala je za Stanić Beverages prema Zakonu o preuzimanju dionički društava i to sklapanjem ugovora o kupoprodaji dionica 16. rujna ove godine s Koestlinom i Saponijom. Tome je Stanić stekao stekao 1.402.427 redovnih dionica Maraske, koje predstavljaju 98,25 posto udjela u temeljnom kapitalu.

Cijena koju se Stanić u ponudi za preuzimanje obvezuje platiti preostalim malim dioničarima koji imaju ukupno 1,75 posto udjela u temeljnom kapitalu Maraske iznosi 67,34 kune po dionici.

Samoborki d.d. iz Samobora Hanfa je odobrila jedinstveni prospekt u vezi s uvrštenjem dva milijuna obveznica na uređeno tržište.

Nominalna vrijednost bit će jedan euro, a obveznice će imati fiksnu godišnju kamatnu stopu, glasit će na ime, a rok dospijeća bit će 2. kolovoza 2026. godine.