POPRAVAK VAGONA

Gredelju i partnerima posao u Italiji

11.06.2010 u 15:36

Bionic
Reading

Konzorcij čiji je najveći član TŽV Gredelj potpisao je s talijanskim državnim željeznicama Trenitalia ugovor o popravku putničkih vagona vrijedan 6,5 milijuna eura, priopćeno je iz Gredelja

Gredelj će s dva talijanska partnera popravljati 37 putničkih vagona za noćne linije i čartere velikog komfora s mogućnošću popravka dodatnih 30 vagona.

U Gredeljevim pogonima popravljat će se 23 vagona.

Na pozivni natječaj mogle su se javiti samo kompanije sa statusom verificiranih dobavljača Trenitalie, koje kvalitetom opreme i radova mogu osigurati potpunu sigurnost prometa, napominje se u priopćenju.

Italija je najveće Gredeljevo izvozno tržište, a Gredelj je jedina strana kompanija koja je verificirana za popravak i rekonstrukcije vagona i lokomotiva, dodaje se.

U dosadašnjem tijeku godine Gredelj je s talijanskim partnerima osigurao tri ugovora za popravak putničkih vagona za talijanske državne željeznice ukupne vrijednosti 30 milijuna eura, pri čemu je predviđen popravak 495 putničkih vagona od kojih bi TŽV Gredelj popravljao 165, kaže se u priopćenju.