PORUKA DEBELJAKU

Grčić: Najveća odgovornost je na novom vlasniku

22.10.2013 u 12:17

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić komentirao je nakon današnjeg sastanka sa županima stanje u Brodosplitu te pozvao vlasnika da striktno poštuje prava radnika

'Brodosplit je u jednoj osjetljivoj fazi restrukturiranja koja se mora dogoditi, ali isti tako svi sudionici u tom procesu moraju shvatiti da su dio tog procesa i na neki način dati svoj doprinos', rekao je Grčić dodajući da je najveća odgovornost na novom vlasniku koji se 'mora striktno pridržavati i ugovora s državom o privatizaciji i restrukturiranju'.

Grčić je pozvao vlasnika Brodosplita da poštuje radnička prava i izrazio nadu da će doći do kompromisa između sukobljenih strana.

Na novinarsko pitanje kako Vlada planira postići gospodarski rast od tri posto kako bi se spriječili daljnji rezovi u proračunu, o čemu je jučer govorio ministar financija Slavko Linić, Grčić je rekao da Vlada poduzima sve mjere u tom smjeru.

'Oblikujemo mjere, pokušavamo potaknuti gospodarstvo, radimo na investicijama, već sutra idemo tražiti pomoć stranih investitora i mislim da ćemo u tome uspjeti', rekao je Grčić izrazivši nadu da će iduća godina biti godina preokreta.