ne žele reći

Grbin tražio popis ljudi koji su radili 'lex Agrokor', ministarstvo ga nema

15.05.2017 u 12:19

Bionic
Reading

SDP-ov Peđa Grbin na Facebooku se požalio kako je prije gotovo mjesec dana upozorio na nedopustiv utjecaj koji su vanjski suradnici imali prilikom izrade 'lex Agrokora'

'Sjećate se one mail adrese izvanredna.uprava@savoric.com koja je nestala dan nakon što sam na nju ukazao?', pita se Grbin te dodaje: 'E pa, ministrica Dalić i Ministarstvo gospodarstva su me tada pokušali demantirati rekavši sljedeće:

"'Ministarstva na izradi Zakona nisu angažirala ni domaće niti strane konzultante, već je kroz dulje razdoblje u različitim fazama izrade zakona o određenim zakonskim rješenjima zatraženo mišljenje više vanjskih pravnih i financijskih stručnjaka različitih područja ekspertize i specijalizacije".

Nakon takvog odgovora, Grbin je zatražio da mu se dostave podaci koji su to vanjski pravni i financijski stručnjaci radili na zakonu. 'Odgovor je da mi ne žele odgovoriti jer, pazite ovo, Ministarstvo nema popis osoba koje su radile na Zakonu, kao niti tekst mišljenja koja su davali. Ne znam bih li taj "odgovor" nazvao smiješnim ili uvredljivim', zaključio je Grbin, čiju objavu prenosimo u cijelosti.