CRNA STATISTIKA

Građevina u padu 22. mjesec za redom

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 24.03.2011 13:10
  • Objavljeno 24.03.2011 u 13:05
Radnik radnici bauštelci građevinar

Radnik radnici bauštelci građevinar

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Pad građevinskih aktivnosti u Hrvatskoj nastavljen je u siječnju ove godine u kojem su u odnosu na prvi mjesec 2010. godine građevinski radovi bili manji za 8,3 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku o fizičkom obujmu građevinskih radova

Siječanj je bio dvadeset i drugi mjesec zaredom u kojem fizički obujam građevinskih radova mjeren odrađenim satima radnika na gradilištima pao na godišnjoj razini.

Fizički obujam građevinskih radova pada od početka 2009. godine, a u posljednje dvije godine jedini mjesec u kojem nije bio zabilježen pad bio je ožujak 2009. godine.

Prema vrstama građevina, na zgradama je u siječnju odrađeno 49 posto ukupnih sati rada, a na ostalim građevinama 51 posto. Prema vrsti gradnje, na novim građevinama odrađeno je 60 posto ukupnih sati rada, a na rekonstrukcijama, popravcima i održavanju 40 posto.

Kod ostalih građevina udio radnih sati na rekonstrukcijama, popravcima i održavanju bio je 27,5 posto, a na novogradnji 23,5 posto.

Kod zgrada je pak znatno veći udio radnih sati odrađenih na novogradnjama (36,5 posto) nego na rekonstrukcijama, popravcima i održavanju (12,5 posto).

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!