karijere

Gordan Miler novi je predsjednik Uprave svih tvrtki u grupi COTRA-ELKA

  • Autor: T. O.
  • Zadnja izmjena 10.07.2019 12:35
  • Objavljeno 10.07.2019 u 12:35
Gordan Miler, predsjednik Uprave svih tvrtki u Grupi COTRA-ELKA

Gordan Miler, predsjednik Uprave svih tvrtki u Grupi COTRA-ELKA

Izvor: COTRA-ELKA / Autor: licencirane fotografije

Odlukom Nadzornog odbora Gordan Miler imenovan je predsjednikom Uprave svih tvrtki u grupi COTRA-ELKA

Grupa COTRA-ELKA je o vertikalno integriranoj grupaciji gdje matična kompanija COTRA iz Varaždina, tvrtka specijalizirana za promet elektroenergetske opreme, elektro instalacijskog materijala i inženjering u svom portfoliu ima tvrtku ELKA – vodeću kompaniju za proizvodnju kabela na tržištu Hrvatske i regije te jednu od značajnijih na tržištu EU, tvrtku Koledovčina nekretnine – društvo specijalizirano za upravljanje nekretninama s proizvodnim lokacijama u Zagrebu i Zadru te projektnu tvrtku Elka trgovina.

Kako javljaju iz CONTRA-ELKA-e, Gordan Miler na ovu dužnost dolazi s mjesta predsjednika Uprave IMEX banke, a tijekom svog bogatog poslovnog iskustva proveo je više od 15 godina na vodećim pozicijama u hrvatskom bankarskom sektoru, ali i privatnom sektoru hrvatskog gospodarstva. Karijeru je započeo u Trgovačkoj banci gdje je bio financijski zastupnik i rukovoditelj profitnog centra u Sektoru poslovanja s poduzećima. Nastavio ju je u Privrednoj banci, gdje je tijekom deset godina radio na izvršnim pozicijama unutar PBZ grupe, većinom u Grupi poslova s poduzećima, poslovima riznice i investicijskog bankarstva, a tri godine bio je i član Uprave Međimurske banke te kasnije i član njenog Nadzornog odbora. Od 2003. godine bio je viši izvršni direktor Sektora za velika poduzeća i poslove s inozemnim kompanijama te od 2004. do 2008. godine predsjednik Nadzornog odbora PBZ leasinga.

Vrijedna iskustva u području bankarstva stjecao je i u Société Générale Splitskoj banci, gdje je radio na poziciji člana Uprave zaduženog za Grupu poslova komercijalnog bankarstva i tržišta te prethodno, glavnog izvršnog direktora Sektora za komercijalno bankarstvo i tržišta gdje je bio odgovoran za korporativno bankarstvo poslove riznice, skrbništva i faktoringa.

Pored bogatog radnog iskustva u bankarstvu, Gordan Miler dragocjene je upravljačke vještine stekao i u privatnom sektoru na poziciji predsjednika Uprave tvrtke Grafički zavod Hrvatske koja djeluje u sastavu grupe Školska knjiga, a u kojoj je radio gotovo osam godina.

Sudjelovao je na brojnim programima stručnog usavršavanja u Hrvatskoj i inozemstvu, završio poslovnu školu strateškog managementa Privredne banke u suradnji s MCE Bruxelles, General Management Program Zagrebačke škole ekonomije i managementa te management program na London Business School.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!