drevni grad

[FOTO] Dalmatinski grad 'ljubavi i romantike' Zadar i ove godine je jedno od glavnih turističkih odredišta, a mi smo istražili ponudu smještaja

30.07.2022 u 10:58

Bionic
Reading

U jeku turističke sezone dio ljudi još uvijek čeka na svoj 'red' godišnjih odmora te bezbrižno uživanje i kupanje u moru. No važno je i, ako nemate alternative, na vrijeme naći dobar, kvalitetan i siguran smještaj

Zadar je nastao još u 9. st. pr. Kr. kao naselje ilirskog plemena Liburna nazvano Iadera, a o njegovoj drevnosti danas svjedoče ulice, trgovi, riva, crkve i spomenička baština. Ako još niste imali priliku posjetiti ovaj 'grad ljubavi i romantike', uz zvuk poznatih zadarskih Morskih orgulja, zavirili smo u ponudu smještaja na internetskoj stranici Booking.com.

  • +3
CentRooms Kovač Izvor: Licencirane fotografije / Autor: CentRooms Kovac1 / Booking.com

CentRooms Kovač

Ovaj smještaj nalazi se na pet minuta hoda od plaže. U blizini su i plaže Maestrala i Kolovare, a na samo 200 metara znamenitosti poput Arheološkog muzeja u Zadru, Rimskog foruma i crkve sv. Krševana. Blizu su i popularne zadarske atrakcije poput crkve sv. Donata, Muzeja antičkog stakla i Kapetanove kule. Sve sobe u ovom privatnom smještaju su klimatizirane, imaju opremljenu kupaonicu, posteljinu i ručnike. Parovima se posebno svidjela lokacija - ocijenili su je s 9,4 za svoj boravak udvoje. Gosti su oduševljeni čistoćom soba i kupaonice, ljubaznim osobljem, kao i blizinom sadržaja u Zadru.

365 Rooms Izvor: Licencirane fotografije / Autor: 365 Rooms / Booking.com

365 Rooms

Na deset minuta od plaže i samog centra Zadra nalazi se 365 Rooms. Plaža Maestrala, Kneževa palača, Narodni trg, Muzej iluzija, Muzej antičkog stakla, stara luka Foša, crkva sv. Krševana samo su neke od popularnih znamenitosti nadomak smještaja. Sve sobe imaju klimu, TV, hladnjak, električno kuhalo i opremljenu kupaonicu. Parovima se posebno svidjela lokacija - ocijenili su je s 8,7 za boravak udvoje. Gostima se najviše svidjela čistoća, kao i udobnost smještaja i moderan dizajn, a imaju i sve pohvale za osoblje i domaćina.

  • +6
Apartment City Center Dragica Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Apartment City Center Dragica / Booking.com

Apartman City Center Dragica

Smještaj se nalazi na 400 metara od crkve sv. Donata u Zadru, a obuhvaća klimatizirane i moderno uređene apartmane sa spavaćim sobama. Sve jedinice imaju opremljene kuhinje i kupaonice sa svim potrepštinama, hladnjakom, pećnicom, štednjakom i posuđem. Kupaonice uključuju tuš, sušilo za kosu i besplatni kozmetički pribor. U blizini je marina u Zadru, a park Musaptan udaljen je deset minuta vožnje automobilom. Parovima se posebno svidjela lokacija - ocijenili su je s 10 za svoj boravak udvoje. 'Osoblje je bilo odlično, jako ljubazno i pristupačno te vrlo gostoljubivo. Apartman izuzetno čist i mirišljav. Odlična lokacija. Svakako se vraćamo tamo!' jedan je od komentara.

  • +4
Apartmani Nina Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Apartmani Nina / Booking.com

Apartmani Nina

Ovaj se smještaj nalazi na šest minuta hoda od plaže. Apartmani su klimatizirani, imaju potrebnu opremu za kuhanje, kupaonicu sa svim potrepštinama, besplatni Wi-Fi i pristup besplatnom privatnom parkiralištu. Udaljen je 15 minuta hoda od starog dijela grada, a parovima se posebno svidjela lokacija - ocijenili su je s 9,1 za svoj boravak udvoje. 'Apartman je odličan, lokacija super, sve je blizu pješke, dvije minute od autobusnog kolodvora, deset minuta do plaže. Gazdarica ljubazna i pristupačna i, što je najvažnije, poštuje privatnost. Sve pohvale!' stoji u recenziji jedne gošće.

  • +3
Studio apartment Calm nature Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Studio apartment Calm nature / Booking.com

Studio apartment Calm nature

Studio apartman Calm nature nalazi se u Zadru, na 1,8 kilometara od plaže Maestrala i 2,2 kilometra od plaže Kolovare te u ponudi ima smještaj s besplatnim Wi-Fi-jem, klima-uređajem, vrtom i opremom za roštilj. Kuhinja i kupaonica su opremljene, a tu je i perilica rublja ako ostanete duže. Gosti se mogu opustiti na terasi, a u blizini apartmana su popularne zadarske atrakcije i znamenitosti. Parovima se posebno svidjela lokacija - ocijenili su je s 8,1 za svoj boravak udvoje. 'Domaćin Josip jako ljubazan i susretljiv, lako se dogovoriti oko vremena dolaska i odlaska. Dočekali su nas rashlađen apartman i dar dobrodošlice, sve pohvale', napisala je gošća.