nezaboravno ljeto

[FOTO] 'Biser Jadrana u Dalmaciji' i 'grad plaža' titule su kojima se diči Primošten. Pronašli smo pet najboljih smještaja po izboru turista

23.07.2022 u 13:48

Bionic
Reading

U jeku turističke sezone oni koji još nisu otišli s vrućeg gradskog asfalta, užarenog visokim temperaturama, jedva čekaju zamijeniti ga Jadranskim morem i plažama. No prije toga treba osigurati smještaj, siguran i provjeren

Naš izbor ovoga puta pao je na Primošten, jednu od omiljenih destinacija domaćih i stranih turista iz cijelog svijeta. Primošten je općina u blizini brojnih prirodnih i kulturnih znamenitosti poput nacionalnih parkova, parkova prirode i spomenika starih tisuću godina, ali i brojnih kupališta i plaža, zbog čega nosi titulu 'grada plaža'.

Nazivaju ga i 'biserom Jadrana' između Splita i Šibenika, stoga smo na internetskoj stranici Booking.com provjerili najbolje ocijenjen smještaj u njemu.

  • +11
Apartmani Jurin Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Apartmani Jurin / Booking.com

Apartmani Jurin

Apartmani Jurin nalazi se na 350 metara od kamene kuće Popožo i 700 metara od plaže Velika Raduča. Nude vrt, besplatan Wi-Fi i besplatno privatno parkiralište te opremljene kupaonice i kuhinje. U sklopu objekta gostima su na raspolaganju obiteljske sobe i dječje igralište te prostrana terasa s prekrasnim pogledom na more. 'Jakov i obitelj su domaćini kakve još nigdje nisam srela i mislim da ću teško opet naići na ovako drage i ljubazne ljude. Apartman je uredan, sve je kao na slikama. Osjećali smo se kao kod kuće. Svakako ćemo se vratiti', piše u jednoj od recenzija na Booking.comu, a ukupna ocjena iznosi 9,6.

  • +5
Mincheta - Luxury Rooms Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Mincheta - Luxury Rooms / Booking.com

Mincheta - Luxury Rooms

Objekt Mincheta - Luxury Rooms nalazi se u centru Primoštena, tik do prekrasne plaže. Gosti na raspolaganju imaju sve potrebno za savršen odmor - osiguran je parking, a unutar objekta je i bar. S terase se pruža pogled na more, staru gradsku jezgru i vrt. Gostima su se, prema recenzijama, najviše svidjeli ljubaznost i susretljivost osoblja, blizina plaže i pogled te čistoća i uređenje obnovljenog objekta, a ukupna ocjena iznosi 9,4.

  • +4
Pansion Kamenar Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Pansion Kamenar / Booking.com

Pansion Kamenar

Pansion Kamenar smješten je na središnjoj lokaciji u staroj gradskoj jezgri Primoštena, na dvije minuta hoda od plaže. Nudi klimatizirane sobe s kupaonicom. Tu je i šarmantan restoran, a iz svih soba pruža se pogled na povijesni trg. Na obližnjoj lokaciji dostupno je besplatno privatno parkiralište. Restoran pansiona Kamenar poslužuje jela tradicionalne dalmatinske i međunarodne kuhinje. U ponudi je također velik izbor vina, domaćih slastica i rakija. Gosti u jelu mogu uživati na natkrivenoj terasi ili u restoranu s kamenim zidovima. Hrana, čist i uredan smještaj te ljubazno osoblje najbolje su ocijenjene kategorije u recenzijama gostiju, a ukupna ocjena ovog šarmantnog objekta iznosi 9,1.

  • +8
Villa Bela Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Villa Bela / Booking.com

Villa Bela

Villa Bela nalazi se u Primoštenu, na 100 metara od kamene kuće Popožo i 50 metara od plaže Velika Raduča. U ponudu, osim prostranih soba, kuhinje i kupaonice, uključuje vrt, besplatan Wi-Fi i besplatno privatno parkiralište. Objekt je izgrađen 2020. godine, a iz njega se pruža pogled na grad. Ako poželite napraviti roštilj, na raspolaganju vam je sva oprema. U Primoštenu i okolici gosti mogu uživati u raznim aktivnostima, poput vožnje bicikla. Smještaj ima visoku ocjenu 9,7, a gosti iz Europe u recenzijama ističu da im se svidjelo to što je sve blizu, pa tako najbolje ocjene imaju kategorije 'lokacija', 'čistoća' i 'sadržaji'.

  • +7
Apartmani Zoro Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Apartmani Zoro / Booking.com

Apartmani Zoro

Na 100 metara od kamene vile Popožo i 300 metara od plaže Velika Raduča nalaze se apartmani Zoro. Kuhinje i kupaonice potpuno su opremljene, a ako vam se baš ne ide na plažu, možete uživati i u vrtu. Osigurano je i parkiralište. Sobe su prostrane, a gosti iz Češke, Poljske, Njemačke, Slovenije, Slovačke, Ukrajine... navode da su im se najviše svidjele susretljivost i ljubaznost osoblja, čistoća soba te blizina centra grada i plaže. To naposljetku potvrđuje i ukupna ocjena – 9,7.