RASPODJELA DOBITI

Fond branitelja isplaćuje dividendu

Bionic
Reading

Idućih dana Fond hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji trebao bi započeti isplatu dividendi članovima Fonda, piše Poslovni dnevnik

Radi se o dividendama za 2009. i 2010. godinu u ukupnom iznosu od 154 milijuna kuna. Dividenda će po udjelu, koji trenutno vrijedi 795 kuna, iznositi oko 60 kuna. Takvu odluku Upravnog odbora Fonda o raspodjeli neto dobiti za protekle dvije godine potvrdila je Vlada na prošlotjednoj sjednici.

Ukupno je Fond u protekle dvije godine ostvario neto dobit u iznosu od 463 milijuna kuna, odnosno 215,9 milijuna kuna u 2009. godini, te 247 milijuna kuna u prošloj godini. Po jedna trećina neto dobiti iz obje godine, odnosno 72 milijuna kuna za 2009. i 82,6 milijuna za 2010., biti će isplaćivana tijekom ožujka kao dividenda članovima Fonda.

U istim iznosima dobit će se usmjeriti u reinvestiranje u imovinu Fonda, te u socijalne, razvojne i humanitarne mjere za braniteljsku populaciju i njihovu djecu. Primjerice, oko 64 milijuna kuna biti će osigurano za stipendiranje 10,5 tisuća djece branitelja.

Ministar branitelja Tomislav Ivić i premijerka Jadranka Kosor istaknuli su zadovoljstvo ostvarenim rezultatima Fonda branitelja, čija je imovina koncem prošle godine bila 2,05 milijardi kuna, a na osnovu toga je i vrijednost pojedinog udjela dosegnula razinu od 800 kuna.