POVRATAK BABE

Fikret Abdić u Velikoj Kladuši gradi Agro-Feniks

03.09.2013 u 14:04

Bionic
Reading

Godinu dana nakon puštanja iz zatvora kontroverzni bosanskohercegovački poduzetnik Fikret Abdić krenuo je u novi poduzetnički pothvat. U Šumatovcu kod Velike Kladuše započeo je gradnju tvornice za preradu voća i povrća pod znakovitim imenom Agro-Feniks

Na skupu u Šumatovcu kod Velike Kladuše proteklog vikenda svečano su počeli radovi na projektu prehrambene industrije AS Agro-Feniks, na čijem čelu je nekadašnji direktor Agrokomerca Fikret Abdić, izvještavaju mediji iz BiH.

Projekt je pokrenulo Udruženje za zaštitu nezaposlenih dioničara Agrokomerca, a osnivački kapital iznosi oko četiri milijuna dolara.

Kako prenosi BHRT, svečano polaganje kamena temeljca za novu tvornicu pratilo je oko dvije i pol tisuće pristalica Fikreta Abdića, ali bez njegove nazočnosti.

Do narednog ljeta trebala bi početi proizvodnja u tvornici za preradu voća i povrća i konditorsku industriju. Ukupna ulaganja trebala bi iznositi 27 milijuna eura.

'Planiramo kooperantsku proizvodnju, naročito povrća, jer na taj način osiguravamo mogućnost da s malih površina, jednog poljoprivrednog gazdinstva, jedan čovjek može živjeti i egzistirati. Drugi koncept je razvoj na tržišnim principima komercijalne proizvodnje koja se odvija za velike farme', kazao je voditelj projekta Mirvet Beganović