proširuju se

Evo tko se sve može prijaviti za Croatian Makers ligu

11.10.2017 u 12:32

Bionic
Reading

Proširuje se Croatian Makers robotička liga u koju se uključuje 50 novih škola i drugih ustanova koje rade s djecom osnovnoškolske dobi. Riječ je o projektu Instituta za razvoj i inovativnost mladih u kojega je do sada uključeno oko 8000 učenika, 360 škola i drugih ustanova te donirano oko 1800 mBot robota

Zainteresirani za prijavu u Ligu trebat će dostaviti podatke o mentoru odnosno nastavniku koji će raditi s djecom te voditi robotiku, kao i podaci o školskom ravnatelju ili predsjedniku udruge. Iz IRIM-a poručuju kako u projektu ne moraju sudjelovati samo nastavnici tehničke kulture i informatike nego se mogu prijaviti i drugi, poput nastavnika hrvatskog jezika ili razredne nastave.

Obavještavaju, također, kako se u Ligu mogu uključiti i sve privatne škole kao i komercijalne ustanove koje naplaćuju rad s djecom uz uvjet da same kupe opremu.

Za sve mentore organizirat će se uvodna radionica što je dovoljno za inicijalni rad s učenicima u projektu. Kako bi se uključile u Croatian Makers ligu, određeno je, sve ustanove i škole moraju imati pristanak njihovih odgovornih osoba jer se s IRIM-om potpisuje Sporazum o sudjelovanju.

Natječaj je otvoren do 18. listopada, a rezultati će se objaviti sedam dana kasnije. Prijave će se vrednovati prema motivacijskom pismu, poručuju iz IRIM-a.