veliki preokret

Erste grupa s 912 milijuna kuna dobiti u 2016.

24.03.2017 u 11:13

Bionic
Reading

Erste grupa lani je ostvarila neto dobit od 912 milijuna kuna, što je kvalitetan rezultat u usporedbi s godinom ranije kada je bila na gubitku od 769 milijuna kuna zbog konverzije kredita u švicarskim francima

Najznačajniji utjecaj na bolje poslovanje imali su niži troškovi rezervacija, stabilan i blagorastući trend operativnog rezultata te jednokratni učinci prodaje udjela u društvu VISA Europe Limited, u iznosu od 74,9 milijuna kuna. Ukupna aktiva grupe iznosila je 65 milijardi kuna ili 3,9 posto manje nego godinu ranije.

Vrijednost kredita smanjena je za 5,4 posto, na 43,7 milijuna kuna. Depoziti su iznosili 43,3 milijarde kuna ili 4,5 posto više.

'Ostvareni financijski rezultat 2016. potvrdio je kvalitetu, ispravnost i održivost našeg poslovnog modela. Stabilnost operativnog poslovanja, odgovorno upravljanje politikama rizika, rastući trend novih plasmana i korištenja digitalnih kanala banke dodatno su učvrstili našu poziciju na hrvatskom bankarskom tržištu stvarajući pritom snažne temelje za dugoročan poslovni uspjeh', naglasio je Christoph Schoefboeck, predsjednik Uprave Erste banke.