ODLUKA SKUPŠTINE

Erste banka istiskuje male dioničare

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 23.07.2010 14:43
  • Objavljeno 23.07.2010 u 14:38
Erste banka

Erste banka

Izvor: Cropix / Autor: Davor Zunić / CROPIX

Na izvanrednoj Glavnoj skupštini Erste&Steiermärkische Bank održanoj u Rijeci, donesena je odluka o prijenosu 664.219 dionica koje se odnose na 3,91% temeljnog kapitala Banke, čiji su imatelji manjinski dioničari Banke, na glavnog dioničara ESB Holding GmbH (ESB Holding) uz plaćanje primjerene otpremnine u novcu u iznosu od 450 kuna po jednoj redovnoj dionici banke

ESB Holding je u Banci imatelj 16.319.956 dionica ukupnog nominalnog iznosa 1.631.995.600,00 kuna, koje se odnose na 96,09 posto temeljnog kapitala Banke. Prijenosom dionica na ESB Holding omogućit će se učinkovito korporativno upravljanje i odlučivanje.

ESB Holding angažirao je društvo Nexia revizija d.o.o. kako bi odredio iznos otpremnine u novcu za isplatu manjinskim dioničarima, a primjerenost otpremnine u iznosu od 450 kuna ispitalo je i društvo Deloitte d.o.o., koje je imenovao Trgovački sud u Rijeci u svojstvu vještaka, a u skladu s odredbama Zakona o trgovačkim društvima. Deloitte d.o.o. je u svom izvještaju potvrdio da je iznos otpremnine koje je odredilo društvo ESB Holding primjereno odmjeren.

Društvo ESB Holding GmbH će isplatiti otpremninu bez odgode, po upisu Odluke u sudski registar Trgovačkog suda u Rijeci, putem Središnjeg klirinškog depozitarnog društva.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!