IZNENAĐENJE U NADZORNOM ODBORU

Dvoje Čačićevih ljudi manje u Janafu

24.05.2012 u 11:05

Bionic
Reading

Ne prestaju iznenađenja vezana uz Nadzorni odbor Janafa, još otkako je u njega nakratko zasjeo Srećko Ferenčak. Od troje članova koje je imenovala Vlada na zatvorenoj sjednici 23. veljače, svih troje bliskih prvom potpredsjedniku Vlade Radimiru Čačiću, zbog protuprijedloga AUDIO-a na skupštini je prihvaćen samo jedan – i to Vlado Andučić, sisački HNS-ovac. Tako će u NO-u Janafa sjediti 'samo' tri člana vladajućeg HNS-a, a dvojica su i u Upravi

Iako je Vlada u NO Janafa imenovala Mikija Huljića, Predraga Štromara i Vladu Andučića, na izvanrednoj glavnoj skupštini pojavio se protuprijedlog AUDIO-a. Umjesto trojice Čačićevih ljudi, u NO je ušao samo Andučić, inače čelnik sisačkog HNS-a. Po završetku skupštine održana je sjednica NO-a na kojoj su članovi za predsjednika NO-a jednoglasno izabrali Gorana Kovačevića, splitskog HNS-ovca.

Već smo izvještavali o tome da su članovi vladajućeg HNS-a zaposjeli Janaf u rekordnom broju. Nakon što je mjesto predsjednika Uprave preuzeo HNS-ovac Dragan Kovačević, u nju je ušao i Jakša Marasović iz splitskog ogranka stranke, a članovi Čačićeve stranke zavladali su i Nadzornim odborom.

U Nadzorni odbor imenovani su dvojica HNS-ovaca, Krešimir Komljenović iz zagrebačkog HNS-a i čelnik splitskog HNS-a Goran Kovačević, koji je došao nakon skandala sa Srećkom Ferenčakom.

Zašto se AUDIO predomislio i kako je obrazložio odluku o protuprijedlogu da se smanji broj članova NO-a koji je prethodno najavljen na Vladi, pokušali smo doznati u toj agenciji na čijem je čelu Erik Mohorović, no ne odgovaraju na novinarske pozive.

Isto smo pitanje uputili i Janafu, u kojem su nas uputili na protuprijedlog AUDIO-a objavljen na njihovim web stranicama, no ni tamo obrazloženja – nema.