nastavljaju ekspanziju

Dubravica otvorila 35. poslovnicu i povećala broj radnika na više od 450

29.08.2017 u 13:27

Bionic
Reading

Pekara Dubravica otvorila je svoju 35. poslovnicu na tržnici u zagrebačkom naselju Špansko. Time je nastavljena ekspanzija ove pekarske tvrtke koja je startala kao mali obiteljski obrt prije 56 godina. Poslovnica u Španskom druga je otvorena ove godine, a do kraja se planira i proširenje postojeće poslovnice u Gajnicama. Time će se broj zaposlenih povećati na njih preko 450

U asortimanu Dubravice je preko 120 različitih pekarskih proizvoda, a većinu sastojaka za njih nabavljaju iz Hrvatske. Tako primjerice, napominju u svojem priopćenju, koriste jaja iz Stubice, a svježe mlijeko i vrhnje iz Bedenice dok za salatu koriste kozice iz viškog akvatorija, a u sendvičima sir s otoka Paga.

'Osnova za naš kruh su kisela tijesta koja su zdravija i lakše probavljiva. U proizvodnji kruha koristimo čak 30 vrsta brašna, a sam proces proizvodnje tijesta za kruh traje i do dva dana kako bi se postigla potrebna razina kvalitete. Gotovo sva tijesta za kruh dorađujemo ručno', poručuju u priopćenju iz Dubravice.

Dostava u 35 poslovnica obavlja se četiri puta na dan, a uskoro kreće i proširenje proizvodnog pogona. 

'Dubravica je prva velika pekara koja je uvela izradu sendviča na licu mjesta pred kupcima. Među našim posljednjim inovacijama su svježe salate koje su kupci odlično ocijenili. Ponosni smo na to što veći dio proizvoda i dalje radimo ručno po tradicionalnim recepturama iako je to značajno skuplji proces. Na taj način dobivamo proizvode po kojima smo jedinstveni na tržištu', poručuju iz Dubravice. 

Ova pekarska tvrtka svrstava se među šest najvećih u Hrvatskoj prema prihodima koji su prošle godine dosegnuli 126,5 milijuna kuna dok su među tri najveće po neto dobiti koja se, napominju, reinvestira u daljnji razvoj kompanije. 

U Hrvatskoj se pekarstvom bavi oko 600 poduzetnika koji u prosjeku godišnje isporuče između 350.000 i 370.000 tona pekarskih proizvoda ukupno vrijednih oko 450 milijuna eura. Ako se tome pribroje i obrti, ističu u Dubravici, sa samo jednom pekarom, onda je u pekarskoj industriji u Hrvatskoj ukupno oko 2000 poslovnih subjekata.