POSLOVNI REZULTATI

DT povećao dobit na 2,28 mlrd. eura

04.11.2010 u 12:22

Bionic
Reading

Deutsche Telekom (DT) u četvrtak je izvijestio da je u trećem tromjesečju povećao neto dobit na godišnjoj razini temeljem rasta prihoda od podatkovnih usluga u mobilnoj telefoniji i priželjkivanog napretka u kresanju troškova

Neto dobit u tom je razdoblju uvećana za 7,9 posto na godišnjoj razini i iznosila je gotovo 1,04 milijarde eura, navodi se u izvješću DT-a.

Ukupni prihodi smanjeni su pak za 4,1 posto, na 15,6 milijardi eura. Pritom su izrazitije porasli prihodi od podatkovnih usluga u mobilnoj telefoniji, i to za 26 posto, na 3,2 milijarde eura, objavio je dalje njemački telekom operater.

Ističući napredak u dosadašnjim mjerama smanjenja troškova koje su rezultirale uštedama od 1,7 milijardi eura od početka godine, u Deutsche Telekomu kažu da su na dobrom putu da premaše prvotno ciljane ovogodišnje uštede u visini dvije milijarde eura.

Nakon solidnih rezultata u trećem tromjesečju grupa je također potvrdila ciljanu dobit za čitavu godinu.

'Ispunili smo obećanja', kazao je čelnik DT-a Rene Obermann u priopćenju. 'U smislu financija i u smislu poslovnih operacija, napredak grupe u potpunosti je ispunio naša očekivanja'.

U devetomjesečnom razdoblju zaključno s krajem rujna neto dobit DT-a porasla je na 2,28 milijarde eura, s 356 milijuna u istom razdoblju godine ranije. Prihodi su pritom smanjeni za tri posto, na 46,94 milijarde eura.

DT-ovi podaci uključuju učinak pregrupiranja u sklopu kojeg je britanski ogranak mobilne telefonije T-Mobile Velika Britanija 1. travnja postao dio zajedničkog ulaganja s France Telecomom pod nazivom Everything Everywhere.

Ako se isključi učinak pregrupiranja, neto dobit njemačke grupe u trećem je tromjesečju uvećana za oko 22 posto, na 1,09 milijardi eura, dok su prihodi porasli za jedan posto, na 15,6 milijardi eura, navodi se dalje u priopćenju.