JAVNI NATJEČAJ

Država prodaje građevni kamen, pijesak, šljunak...

25.02.2015 u 14:51

Bionic
Reading

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) objavio je u srijedu oglas o prodaji viškova mineralnih sirovina, odnosno tehničko-građevnog kamena, lapora, građevnog pijeska i šljunka, i to na nekoliko lokacija u Hrvatskoj

Država tako prodaje 156.269 prostornih metara tehničko-građevnog kamena, koji se nalazi se na području općine Barbat, i to po početnoj cijeni od 20 kuna po prostornom metru.

Jednaka je početna cijena i za 1.035 prostornih metara tehničko-građevnog kamena u rastresitom stanju koji se nalazi na području općine Podhum, dok se 16.573 prostornih metara tehničko-građevnog kamena na lokaciji u Imotici prodaje po početnoj cijeni od 30 kuna po kubiku.

Natječajem se nudi i 51.049 tona mineralne sirovine koju čini lapor, koji se koristi kao sirovina za proizvodnju cementa, a nalazi se na području Zoljana, i to po početnoj cijeni od 15 kuna po toni.

Po početnoj cijeni od 20 kuna po prostorom metru DUUDI prodaje građevni pijesak i šljunak u rastresitom stanju na dvije lokacije, 2.097 kubika na lokaciji u Molvama te 94 kubika na lokaciji na zagrebačkoj Trešnjevci.

Država viškove mineralnih sirovina prodaje putem javnog natječaja, odnosno javnim prikupljanjem ponuda, a na natječaju mogu sudjelovati ponuditelji koji prethodno uplate jamčevinu u iznosu od 10 posto od ukupne početne procijenjene vrijednosti po toni odnosno prostornom metru mineralne sirovine za koju se daje ponuda.

Prodaja će se obaviti po načelu "viđeno-kupljeno", što isključuje sve naknadne prigovore kupca. Rok za dostavu ponuda je 4. ožujka, a kriterij odabira najbolje ponude je najviša ponuđena cijena, stoji u oglasu DUUDI-ja.