BRUSI SE KUPOPRODAJNI UGOVOR

Doznajemo: Croatia osiguranje preuzima Cardif osiguranje?

26.04.2017 u 10:30

Bionic
Reading

Croatia osiguranje (CO), članica Adris Grupe, preuzima Cardif osiguranja od francuskog BNP Paribasa, doznaje tportal iz dobro upućenih izvora. Za sad niti jedna tvrtka ne potvrđuje kontakte, ali prema tvrdnjama naših izvora bruse se zadnji detalji kupoprodajnog ugovora

Iz Adrisa su kratko odgovorili da CO kao jedna od vodećih regionalnih osiguravajućih kuća stalno traži nove poslovne mogućnosti za daljnji tržišni rast.

'Uz organsko širenje, ne isključujemo ni mogućnost akvizicija. Zasad u tom smislu nema novih informacija. Bude li ih, kao tvrtka koja kotira na burzi, pravodobno ćemo izvijestiti regulatorne institucije i javnost', poručili su nam iz Adrisa.

Do zaključenja ovog teksta iz Cardifa pak nismo dobili odgovor na naš upit. Navodno se francuska grupacija BNP Paribas povlači iz regije te je zbog toga odlučila prodati i svoju osiguravajuće društvo u Hrvatskoj.

Zanimljivo je kako je predsjednica Uprave Cardifa Ana Ivančić ove godine pokrenula vlastiti biznis. Osnovala je tvrtku Fine Krpice koja se bavi prodajom odjeće. Prošli petak otvorila je dućan imena Garderoba u Martićevoj ulici u Zagrebu. Iz toga se može zaključiti kako se i ona povlači iz posla s osiguranjima.

Ivančić je na čelu Cardifa od početka njegovog rada u Hrvatskoj od srpnja 2007. godine. Radi se o manjem osiguravajućem društvu čiji je udjel u tržištu u 2015. iznosio 0,76 posto. Specifični su po tome što su prvi u Hrvatskoj ponudili osiguranje otplate kredita u slučaju duljeg bolovanja, otkaza ili smrti.

Croatia osiguranje je najveća domaća osiguravajuća kuća koja je u 2015. držala oko 26 posto tržišta. Adris Grupa ju je kupila 2014. za 1,7 milijardi kuna.

Nakon što je Tvornicu duhana Rovinj prije dvije godine prodao British American Tobbacu, Adris se fokusirao na turizam, osiguravajući biznis i uzgoj ribe.